Novice 20.11.2018

Gorski maraton v Podbrdu naj prireditev v gorskih tekih leta 2018

Podbrdo Trail Running Festival, kot je mednarodna različica, oziroma v pionirski starodobni Gorski maraton štirih občin -GM4O je bila izglasovana kot Naj prireditev v gorskih tekih v Sloveniji. Glasovanje je teden dni potekalo na FB spletni strani Slo maraton. Glasove je v enem dnevu prispevalo več kot 500 oseb.

V velikem finalu so dobili prepričljivo večino, oziroma dve tretjini glasov v boju z Ultra Trail Vipava Valley - Slovenia. V uvodnem glasovanju je glasove dobilo deset prirediteljev gorskih tekov in 'trailov', kot je mendarodno poimenovanje za teke po stezicah. Štiri največje, še Tek treh vrhov/Trail 3V in Tek na Grintovec so bile uvrščene v polfinale. Prireditelj z največ glasovi iz kvalifikacij se je pomeril s četrtim (par 100UTVV-Trail3V, razmerje glasov 54-46), v drugem polfinalu sta bili legendarni preizkušnji s tradicijo (Podbrdo-Kamnik/Grintovec), glasovanje pa se je končalo z razmerjem 76-24% glasov.

Jože Dakskobler, duša, glava in motor prireditve (na fotografiji z naj gorsko tekačico leta 2018 Barbaro Trunkelj) je bil izbora vesel in ponosen.  "Nam ta naziv najboljši gorski tek v letu 2018 pomeni veliko. V poplavi tekov, saj ima že vsak malo večji kraj svoj tek, je v našo Baško Grapo res težko privabiti 300, 400 tekačev. Pa vendar z našim intuzijazmom in srčnostjo naše ekipe le damo vedeti ljudem, da nam je mar za udeležence in da smo veseli za vsakega, ki pride in se udeleži ene od 4 tekem v vseh starostnih skupinah. Hvaležni smo našim udeležencem za vse pozitivne misli, ki nam jih namenjajo. Še posebno sem vesel tega priznanja v imenu našega malega organizacijskega odbora, ki se vse leto trudi, da pripeljemo zadeve do izvedbe in tam, tam pa nastopi naša četa prostovoljcev, ki srčno opravi vse kar je v tem vikendu treba opravit. Brez naših zvestih prijateljev - prostovoljcev takega festivala ni moč organizirati in stvari izpeljati na vrhunski ravni. Čuti se, da nam naša skoraj polnoletnost daje nekaj tistega v kar tekačice in tekači zaupajo, čeprav smo orali (poleg redkih tekov tistega časa) ledino. Se učili poslušali in gledali z odprtimi očmi smo dosegli raven, ki jo bomo skušali ohranjati tudi še naprej. Leta 2019 postanemo polnoletni leta 2021 pa slavimo 20 obletnico delovanja. In ta naziv nam je dal novega zagona za nove zmage."

Že po tradiciji se na zaključnem letnem zboru Združenja za gorske teke AZS, letos 27. po vrsti, posebej spomnijo na vseh prireditelje, ki v teku pripravijo najbolj pomemne prireditve od pokalnih tekem do državnih prvenstev.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image