Novice 22.09.2019

Klemen Španring z rekordom na 20. šolskem državnem v Smledniku

Šolsko prvenstvo za mlade gorske tekače v Smledniku ima dvajsetletno tradicijo. Prvenstvo v občini Medvode je tudi pregled na potencial mladih, čeprav je udeležba osnovnih šol odvisna od motiva profesorjev športne vzgoje.

KLEMEN ŠPANRING

Osrednji dosežek je pritekel Klemen Španring in tako znova potrdil potencial tudi z novim rekordom proge. Trasa v Smledniku ima dobro lastnost, da skozi leta ostaja ista. Španring je s časom 7:17 izboljšal deset let star rekordni čas Matija Oblaka in sorekorderja iz 2013 Bora Grdadolnika. Pod časom osem minut sta tekla tudi Nejc Uršič in Aljaž Luznar. 

Reportažo s tekmovanja mladih je pripravil tudi Peter Kastelic (Atletska zveza SLovenije) vredno ogleda

Nuša Mali, državna mladinska prvakinja v tekmovalni kategoriji mladink Kotrdež trail, je med dijakinjami v konkurenci starejših mladink s časom 8:51 zaostala za rekordom, ki ga ima zvezdnica svetovega MTB Tanja Žakelj (8:33). Med mlajšimi mladinkami je Loti Rotar (8:48) za šest sekund zgrešila rekord Sare Jesenko izpred sedmih let. Zmagovalec med vrstniki Tim Breznikar, drugi Maj Pritržnik je zaostal pet sekund, je bil 14 sekund oddaljen od dosedanje najboljše znamke v tej kategoriji.


Med starejšimi deklicami, osnovnošolkami, je zmagala smučarska tekačica iz Gorij Mina Repe. Zanimivo, da rekord v tej starostni skupini drži prav tako njena predhodnica iz Gorij Anja Mandeljc. Tjaš Pelko (OŠ Tržišče) je zmagal med vrstniki, državni prvak izpred tedna dni na DP Kotredež Tanej Fatur je pritekel drugo mesto.
Nova šolska državna prvakinja v gorskih tekih Sara Bilban (OŠ Šmartno pod Šmarno goro) je med mlajšimi deklicami prehitela državno prvakinjo izpred tedna dni Tjašo Radej (OŠ Blanca). Šolski prvak U12 je Timotej Krašovec (OŠ Krmelj). Ekipni prvaki so tekači iz OŠ Ivana Groharja Škofja Loka in med dečki OŠ Gorje, med srednješolci Gimnazija Jesenice in dijakinje Gimnazije Jurija Vege Idrija.
FOTO PETER KASTELIC

PDF
  • Image
  • Image
  • Image