Novice 05.05.2022

Maj Pritržnik zaznamoval april in začetek sezone

zaznamoval mesec april

MLADI MOJSTER ZAZNAMOVAL ZAČETEK SEZONE

Mladinec Maj Pritržnik je v svoji mladinski konkurenci v začetku sezone niza zmage in naslove prvaka

V tej sezoni so bile doslej tri tekme s koledarja pomembnih domačih tekem. Tek k sv. Primožu, Kronometer Bukovica in Hrastnik trail. Vse tri so štele v niz Pokala Slovenije za mlajše kategorije. Posebej je vse tri tekme zaznamoval Maj Pritržnik. Zmagal je v mladinski konkurenci teka k sv.Primožu (7. v absolutni konkurenci). Tek je bil zadnjo soboto marca na pobočju Kamniških planin. Zmagal je na Kronometru Bukovica, ki je štel za državno prvenstvo v tej disciplini. Za zmagoviti mesec je dodal še zmago med mladinci na Hrastnik trailu, ki je štelo za državno prvenstvo v disciplini gor-dol.

Ob tem je 9. aprila osvojil naslov državnega prvaka v krosu med starejšimi mladinci ob Soboškem jezeru pri Murski Soboti. Ob Zbiljskem jezeru je slavil tudi na šolskem državnem prvenstvu med dijaki. Ob tem je bil pozimi absolutni podprvak v turnem smučanju v disciplini šprint na Golteh. V začetku marca je na Zelenici osvojil tudi naslov mladinskega prvaka v turnem smučanju v njihovi paradni disciplini.

Maj Pritržnik, tekač AK Kladivar in TSK Lima (klik) bo sredi maja z reprezentanco Slovenije nastopil na balkanskem prvenstvu v gorskih tekih.

 

  • Image
  • Image
  • Image