Novice 05.10.2020

Pred tekaškim praznikom na Šmarno goro

Zadnje ure za prijavo za Šmarno goro (ponedeljek, 5. oktober)
 
ZA ŠMARNO GORO GRE, TEKAŠKO
 
Le še danes v ponedeljek 5. oktobra je čas za prijavo na 25. Rekord Šmarne gore in 41. Tek na Šmarno goro, ki bo v petek 9. oktobra popoldne in v soboto 10. oktobra dopoldne. TEK NA ŠMARNO GORO in REKORD ŠMARNE GORE sta legendarna teka. Drugič doslej bosta združena v manj kot 24 urah, oba pa pišeta slovenska in svetovno zgodovino (gorskega) teka. Tek na Šmarno goro je bila poleti s strani Svetovne zveze za gorske teke WMRA izglasovana za NAJ mednarodni tek pod njihovim okriljem. Izjemno priznanje!
SPLETNA STRAN
Letos bo nekaj novosti. Tk Šmarnogorska naveza
- DRŽAVNO PRVENSTVO Za vse kategorija ŠG velja za državno prvenstvo. TO JE NAJPOMEMBNEJŠA TEKMA sezone. Letos so odpovedali večino tekem in tudi pokalnega niza POKALA SLOVENIJE NI. Šmarna gora torej šteje praktično vse.
- REKORD ŠMARNE GORE kot zelo priljubljena oblika vertikala bo prvič v petkovem popoldanskem terminu pred šmarnogorsko tekaško klasiko.
- KOMBINACIJA Skupaj v 'šmarnogorsko kombinacijo' štejeta Rekord in Tek na Šmarno goro (10 km razdalja). Doslej je med nekaj več kot 200! prijavljenimi že več kot četrtina, ki bo sodelovala na obeh tekih.
-MLADINSKA PROGA Po dolgih letih so organizatorji dodali tudi mladinsko traso Teka na Šmarno goro, kar bo tekačem letnikov 2004-2001 bistveno olajšalo preskok. Doslej so morali tudi 16-letniki na dolgih 10 km, ki seveda obsega tek na Grmado in Šmarno goro. Sedaj tečejo brez 'ovinka' na Šmarno goro. Trasa z uvodnim ravninskim delom tako gre skoraj zgolj navzgor (5,1 kilometra, + 410, -50 m).
VETERANI + 55 LET Tudi za izkušeno kategorijo tekačev in tekačic bo ta novost zelo dobrodošla. Tudi veteranska kategorija šteje za državno prvenstvo.
MLADI - Šmarna gora je vedno posebna s čokolado VELIKANKO GORENJKA
PRIJAVA
smarnogorski-teki.smarnogorska-naveza.si/

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image