Novice 13.08.2023

Slovenska podprvakinja Dominika Zupančič Valant tretja na KAT100 by UTMB

trail KAT 100 at UTMB v Avstriji - uspeh najhitrejših z DP na Porezen
 
DOMINIKA ZUPANČIČ VALANT TRETJA, URBAN JEREB ČETRTI
 
Avstrijski KAT100 by UTMB je bil tudi slovensko obarvan z uspehi Dominike Zupančič Valant in Urbana Jereba. Trail na Tiroskem (Kitzbuhel Alps trail) s središčem v Fielerbrunnu na meji med Tirolsko in Solnograško (blizu so biatlonskim Hochfilzen, tekaški St.Ulrich, kolesarski St.Johann) je del niza UTMB, kot je tudi kranjskogorski Julian Alps trail run.
 
Državna podprvakinja navkreber Dominika Zupančič Valant je konec tedna tekla na KAT by UTMB v Avstriji in v kategoriji 'speed' trial pritekla drugo mesto absolutno. Na trasi (24 km, 1650 m + -) jo je prehitela le nemška reprezentantka s SP v Innsbrucku Laura Hampel (2,35:21), Dominika je v Fieberbrunn zaostala le 43 sekund. Obe najhitrejši tekačici sta bili na tej razdalji v cilju zgolj za šesterico tekačev, ki so prišli s Francije, Avstralije, Nemčije in Poljske. Tretja je bila Kanadčanka Anna Dulko.
 
Urban Jereb, tretji z DP na Porezen, je tekel na razdalji 'maraton trail', ki je imeli na razdalji 48 kilometrov 3300 metrov višinske razlike in bil v cilju četrti absolutno. Zmagovalni oder je bil v domeni Poljakov, Barta Przedwojewskega, Marcina Rzeszotka in Michala Rajca. Vsi trije imajo ITRA index okoli 850.
 
 

  • Image
  • Image
  • Image