15.09.2019.

Miran Cvet in Ana Čufer državna prvaka gor-dol na 5. Kotredež trailu

Miran Cvet in Ana Čufer državna prvaka gor-dol na 5. Kotredež trailu

Miran Cvet in Ana Čufer (oba KGT Papež) sta nova državna prvaka v gorskem teku v disciplini gor-dol, ki so jo izvedli v okviru pete zasavske tekaške prireditve Kotredež trail. Tekma je veljala tudi za pregled pripravljenosti kandidatov za nastop na svetovnem prvenstvu v Argentini sredi meseca novembra. Na 12 kilometrov dolgi zahtevno razgibani trasi je 51 – letni veteran (56:01) za 1:29 minute prehitel Gašperja Bregarja in 3:38 Matica Plaznika (Šmarnogorska naveza). Ana Čufer (1,05:52) je z nastopom malce presenetila. Poleti se je posvečala predvsem tekmovalni orientaciji in daljših trailih. Tako sta se za naslov prvakinje pomerili z Barbaro Trunkelj (+ 3:46), ki je dan prej z osebnim rekordom zmagala na Planica400. V dvoboju Tin, je tretje mesto pritekla Tina Kozjek (+ 5:15) pred Tino Klinar (+ 7:19). V absolutni konkurenci je četrto mesto pritekel Luka Kramarič (+ 7:29) in peto Simon Strnad (+ 9:06).

Klemen Španring na trasi 'kraguln' 6 km ni dovolil presenečenja in po desetem mestu v soboto v Planici pritekel še naslov mladinskega državnega prvaka pred Jakobom Medvedom in Nejcem Uršičem. V znova zelo tesnem mladinskem dvoboju je znova kot na DP navkreber Nuša Mali (AK Domžale) za vsega 12 sekund prehitela Špelo Gonza (AD Štajerska), Zoja Levec (AK Postojna) je bila tretja.

V mlajših kategorijah so državni prvaki Luka Močnik (Tolmin), Tjaša Radej (Blanca) v kategoriji U12, Tanej Fatur (AK Postojna) in Sara Bilban (Šmarnogorska naveza) med U14 in Maj Pritržnik  in Klara Zupanc Korošec (Šmarnogorska naveza) med U16

rezultati

več rezultatov spodaj in na