01.10.2020.

Mladinska reprezentanca na Trofeo Nasego v Italijo

Mladinska reprezentanca na Trofeo Nasego v Italijo

Mladinska reprezentanca povabljena na mednarodno tekmo Nasedo 2020

V tej sezoni imajo najboljši mladi gorski tekači malo priložnosti za uveljavitev. Ob odpovedi svetovnega in evropskega prvenstva v gorskih tekih, so odpovedali tudi Mladinski pokal WMRA. To so največje mednarodne tekme za specialiste teka v gorah.

Povabilo organizatorjev na Trofeo Nasego je za mlado generacijo kot nalašč, da se vsaj enkrat to sezono pomerijo z vrstniki iz tekaških velesil kot sta Italija in Češka-  Slovenijo bodo v nedeljo 4. oktobra zastopali Klemen Španring, Nuša Mali, Špela Gonza in Aljaž Luznar.  Vodil jih bo trener Zdenko Mraz.

Klemen Španring se je v tej sezoni še bolj uveljavil. Tudi na mednarodnih tekmah v Italiji, kjer je moral nastopati v članski konkurenci.  Pretekli konec tedna je zmagal na državnem prvenstvu Slovenije v cestnem teku na 10 kilometrov na Konjiškem maratonu, teden pred tem pa na Prvenstvu Slovenije v dolgih tekih (10 km) na stezi in postavil čas 32:40 kot drugi. Je tudi državni prvak na 5000 m v svoji kategoriji starejših mladincev s časom 16:10.

Na prvenstvu Slovenije na 10 km na stezi je tudi Nuša Mali osvojila naslov prvakinje med starejšimi mladinkami (10 km). Njen čas 37:58. Nuša Mali je tista mladinka, ki je lani na svetovnem prvenstvu v Argentini pritekla vrhunsko šesto mesto.

Špela Gonza in Aljaž Luznar dopolnjujeta močno slovensko ekipo generacij 2001-2002.

O Trofeji Nasego, prizorišče je blizu jezera Garda,  pišejo na corsainmontagna (klik)

Italijanski organizatorji so na članski tekmi Vertikal Nasego napovedali tudi nastop Mirana Cveta in Mojce Koligar. (več)