04.06.2019.

Petnajsterica vabljena v reprezentanco za EP v Zermattu

Petnajsterica vabljena v reprezentanco za EP v Zermattu

Nedeljsko državno prvenstvo v gorskih tekih je bilo tudi glavno sito za izbor reprezentance za nastop na evropskem prvenstvu v gorskih tekih. Prvenstvo stare celine bo 7. Julija v švicarskem mondenem gorskem središču Zermatt. Disciplina 18. evropskega prvenstva bo znova v disciplini navkreber. Tek na Ratitovec je bil izbran za okvirno sestavo reprezentance tudi zaradi podobnega profila trase, ki bo julija  pod Matterhornom.  

Na podlagi teka na Ratitovec je strokovni vodja reprezentance Boštjan Novak v reprezentanco povabil petnajsterico. Tudi končni izbor je v rokah nekdanjega odličnega reprezentanta.

mladinke: Nuša Mali, Špela Gonza, Zoja Levec

mladinci: Klemen Španring, Tine Habjan, Nejc Uršič, Aljaž Luznar

članice: Mojca Koligar, Barbara Trunkelj, Mateja Kosovelj, Klara Ljubi

člani: Timotej Bečan, Miran Cvet, Gašper Bregar, Luka Kramarič

Kaj se je dogajalo na Ratitovcu in kakšna je bila podlaga z dosežki za izbor je zbrano na https://gorski-teki.si/artikal_DP-Ratitovec-Timotej-Becan-meter-pred-Miranom-Cvetom-Mojca-Koligar-deveta-abs-

NA VELIKI PLANINI ZADNJE PRVENSTVO V TEJ DISCIPLINI

Zadnje evropsko prvenstvo v tej disciplini je bilo julija 2017 na Veliki planini. Kar nekajkrat je bilo zelo naglas slišati, da se švicarski organizatorji (https://www.emrch2019-zermatt.ch/en/homepage/) želijo približati izvedbi kot je bila v Kamniku in na Veliki planini. Zagotovo nekaj že delajo dobro. Pri promociji Zermatta na vidnem mestu izpostavljajo, da gostijo prvenstvo najhitrejših hribolazcev v Evropi. 

Zermatt