02.12.2018.

Timotej Bečan in Mojca Koligar sta zmagovalca 18. izvedbe Miklavževega teka

Timotej Bečan in Mojca Koligar sta zmagovalca 18. izvedbe Miklavževega teka

Na najbolj priljubljeni decembrski tekaški prireditvi v Sloveniji se je letos zbralo skoraj 500 tekačev, kar je nova rekorda številka in tudi zgornji limit, ki ga po razmišljanju organizatorjev iz Tuhinjske doline dopušča priljubljena romarsko-izletniška točka nad dolino, nedaleč od Term Snovik, kjer je tudi start teka.

Miklavžev tek zadnje desetletje privablja imentino zasedbo najhitrejših in najboljših, tako z gorskega teka kot s specialisti z ravnine. Timotej Bečan (21:06) je bil favorit že pred startom, poseben izziv pa je bil rekord proge, ki ga ima Mitja Kosovelj in je doslej edini tekel pod mejo 21 minut. (več v pogovoru). Bečanu sta sledila Primož Porenta (23:03) in Gašper Bregar (23:07), medtem ko sta tretji paket začela Tomaž Soklič iz Senturške gore in triatlonec Grega Dolinar. Deseterico je zaključil tudi najboljši mladi gorske tekač leta Klemen Španring (25:11).

Rezultati –

Mojca Koligar (26:29) se je po poškodbi vrnila na veliko sceno z zmago na najmnožičnejšem gorskem teku v Sloveniji, lanska zmagovalka Simona Dolinar Majdič (27:19), sicer triatlonka, ni zmogla še enega presenečenja. Nuša Mali (27:35) je na domačem teku kot tretja opravičila sloves najboljše mlade gorske tekačice leta in tudi domači ekipi Tuhinjska dolina pomagala do tretjega mesta med ekipami.