13.08.2019.

Timotej Bečan šesti v svetovnem pokalu, prvi na lestvici doma

Timotej Bečan šesti v svetovnem pokalu, prvi na lestvici doma

Svetovni pokal v Švici, domača lestvica, tek na Talež, vabilo na Pohorje,

 TIMOTEJ BEČAN IN BARBARA TRUNKELJ NA VRHU LESTVICE
V tej sezoni smo poskusno uvedli slovensko lestvico najboljših gorskih tekačev in tekačev #TOPSLO MOUNTAIN RUNNING, ki upošteva najbolj pomembne domače tekme zadnjega leta. Po teku na Grintovec je prišlo do nekaj sprememb. Upoštevani so rezultati s tekem Pokala Slovenije v zadnjem letu dni (letos Tek na Čaven, tek na Ratitovec, GM40, Grintovec), najbolje zastopana tekma izven tega niza Rekord Šmarna gora in lanski tek na Šmarno goro. Timotej Bečan je obdržal vodilno mesto, Barbara Trunkelj je na #top1 zamenjala Mojco Koligar. Med najboljšo trojico je Simon Alič preskočil Mirana Cveta, bliža se še en specialist za strme stezice Simon Alič, na robu deseterice sta Primož Porenta in David Vogrin. V ženskem delu je na vrhu Barbara Trunkelj po zaslugi lanske tekme na Šmarno goro prehitela Mojco Koligar, ki je letos zmagala na Ratitovec, Čaven in Grintovec. Tik za njima ostaja Tina Klinar, druga z Grintovca. Povzpela se je Mihaela Tušar, zmagovalki GM4O Petra Tratnik in Rekorda Šmarne gore Lucija Krkoč bi bili višje z več nastopi, na robu deseterice je Katja Kegl Vencelj, zmagovalka K24 na Koroškem.
Naslednje spremembe bodo po Pohorje trailu (DP), Kotredež trailu,…

Lestvica moški
#1 Timotej Bečan 385
#2 Gašper Bregar 230
#3 Simon Alič 166
#4 Luka Kovačič 135
#5 Miran Cvet 135
#6 Matic Plaznik 93
#7 Marko Tratnik 75
#8 Luka Kramarič 72
#9 Domen Potočnik 63
#10 Simon Strnad 60

Lestvica ženske
#1 Barbara Trunkelj 325
#2 Mojca Koligar 285
#3 Tina Klinar 187
#4 Špela Gonza 153
#5 Nuša Mali 115
#6 Mihaela Tušar 102
#7 Tina Kozjek 87
#8 Petra Tratnik 75
#9 Lucija Krkoč 75
#10 Urša Trobec 70

Prav omenjena lestvica včasih omogoča tudi ovrednotiti kakostno zasedbo posamezne tekme, kot je bila v nedeljo 8. Conditus Talež lauf.

Takole je bilo na peti tekmi svetovnega pokala v Švici

 

BEČAN ŠE VEDNO ŠESTI

In na tekmi svetovnega pokala WMRA Siere Zinal v Švici ni bilo slovenskega predstavnika. Timotej Bečan je kljub temu z dvema nastopoma še vedno izjemno visoko na lestvici – šesti. Enako število točk ima tudi legenda Kilian Jornet, ki je tudi zmagal v Švici. Bečanu je še vedno odprta pot na skupno tretje mesto. Je pa pričakovati, da bosta Eritrejec Abraham in Italijan Bernard Dematteis nemara izkoristila prednost. Prve štiri tekme so bile Maxi Race Annecy , Broken Arrow Skyrace v ZDA, Grossglockner Berglauf v Avstriji in Snowdon Race v Veliki Britaniji.

Do konca sezona sta le še dve 'domači' tekmi, prva v Dolomitih in druga nad Ljubljano.

-14.september 2019 – Drei Zinnen Alpine Run in 12. oktobra 2019 – Smarna Gora Race/Tek na Šmarno goro