23.04.2022.

Državni naslov na Hrastnik trail znova Timoteju Bečanu in Mojci Koligar

Državni naslov na Hrastnik trail znova Timoteju Bečanu in Mojci Koligar
Hrastnik trail – državno prvenstvo gorski teki
 
TIMOTEJ BEČAN ČETRTIČ, MOJCA KOLIGAR DRUGIČ
 
Kal nad Hrastnikom, 23.april – Timotej Bečan in Mojca Koligar (oba KGT Papež) sta državna prvaka v gorskih tekih v disciplini gor-dol, ki so ga izvedli v okviru Hrastnik trail na planini Kal nad Hrastnikom. To je bilo jubilejno trideseto prvenstvo v tej disciplini, prvo so izvedli leta 1993 prav tako v Zasavju. Timotej Bečan je državni prvak že četrtič, od tega tretjič zapored. Mojca Koligar je znova prvakinja po letu 2020. Mladinska prvaka sta Maj Pritržnik (AK Kladivar) in Klara Močnik (KGT Papež)
 
 
Za večino, z izjemno nekaterih domačinov z Miranom Cvetom, je bilo pobočje planine Kal in Mrzlice, s prizoriščem pri planinskem domu na Kalu povsem novo prizorišče. Zaradi megle v začetnih urah je bil tudi razgleda bolj malo, čeprav pravijo da se izpred planinskega doma vidi na Triglav.
 
Razgibana trasa je bila zaradi razmočenega terena tokrat še nekoliko bolj zahtevna, a vrstnega reda verjetno ni krojil teren, pač pa tekaška pripravljenost. Timotej Bečan je upravičil vlogo favorita. Že na Mrzlici, po dobrih 40 minutah je imel več kot dve minuti prednosti.
 
BOJ GENERACIJ
Sta pa imela napet boj do zadnjih metrov Klemen Španring in Miran Cvet. To je bil boj izkušenosti in mladosti, tekač AD Slovenska Bistrica prvo sezono nastopa med člani, domačin s Hrastnika članskih sezon ne šteje več. Bečan je v cilj pritekel lahkotno s prednostjo 3:20 pred Španringom, ki je veteranskemu svetovnemu prvaku ušel za 17 sekund. S četrtim mesto je presenetil Mariborčan Tadej Serdinšek, ki je prehitel nekdanjega mladinskega reprezentanta Nejca Uršiča in uglednega reprezentanta Gašperja Bregarja.
 
Uradni rezultati spodaj in v povezavi (klik)
 
MOJCA KOLIGAR DRUGIČ
Mojca Koligar je po podatkih z vmesnih časom vseskozi povečevala prednost in zmagala s časom 1,07:34. Varineja Drašler (ŠD Nanos Podnanos) je bila v cilju 1:57 minute za novo in predlansko prvakinjo s Šmarne gore. Varineja, katere specialnost s teki navkreber, je bila za hrbtom trail specialistka Martina Potrč (AD Poljane, MB), z zaostankom 3:30 za prvakinjo. Glede na zahteven teren je bila blizu tudi četrta Dominika Zupančič Valant, peta je bila izkušena veteranka Urša Trobec.
 
KLARA MOČNIK S CERKNEGA ZA KAMNIŠKI KLUB
Mladinska državna prvakinja je Klara Močnik, članica KGT Papež, sicer doma s Cerknega, varovanka trenerja Edvina Kosovelja. Tekačica s Cerknega je 7 razgibanih kilometrov zmogla s časom 41:42, ter za dobre pol minute oprehitela Anko Novak in skoraj za tri minute Leno Lupša.
 
MAJ PRITRŽNIK ŠE ŠESTIČ LETOS
Mladi fenomen leta 2022 je Maj Pritržnik. Na planini Kal je osvojil že svoj šesti letošnji naslov državnega prvaka v petih različnih disciplinah in treh različnih panogah športa. Za petami mu je bil, tako na razdaljo skozi meglo, Tim Breznikar. Če se ne motimo je bilo to že tretjič, ko je Maj pobral zmago. Tudi bronasti tekač Nil Kerin prihaja z Dolenjske.
Člani, 12 kilometrov
1. Timotej Bečan (KGT Papež) 57:10
2. Klemen Španring (Slovenska Bistrica) 1,00:30
3. Miran Cvet (KGT Papež Kamnik) 1,00:47
4. Tadej Serdinšek (Maribor) 1,01:10
5. Nejc Uršič (KGT Papež) 1,01:34
6. Gašper Bregar (KGT Papež) 1,02:42
7. Aljaž Luznar (Šmarnogorska naveza) 1,09:45
članice, 12 kilometrov
1. Mojca Koligar (KGT Papež Kamnik) 1,07:34
2. Varineja Drašler (ŠD Nanos, Podnanos) 1,09:31
3. Martina Potrč (AK Poljane) 1,11:05
4. Dominika Zupančič Valant (Šmarnogorska naveza) 1,13:59
5. Urša Trobec (KGT Papež) 1,26:14
mladinci, 7 km:
1. Maj Pritržnik (AK Kladivar) 35:33
2. Tim Breznikar (Brežice) 37:25
3. Nil Kerin (Šentjernej) 37:59
mladinke, 7 km –
1. Klara Močnik (KGT Papež) 41:42
2. Anka Novak (Šmarnogorska) 42:19
3. Lena Lupša (AK Ravne, Koroška) 44:33
 
poročilo na FB

VIDEO na FB , IZJAVE NAJHITREJŠIH