07.08.2023.

Vabilo na vzpon in trail 15. avgusta na Široko

Vabilo na vzpon in trail 15. avgusta na Široko
Vzpon na Široko

 
TEKAŠKI IN KOLESARSKI IZZIV NA TOLMINSKEM 15. AVGUSTA
ZA MLADINSKE KATEGORIJE PRVENSTVO SLOVENIJE V TRAILU
 
Vzpon na Široko je ena od redkih ljudskih športnih prireditev, kjer tekači in kolesarji v istem kraju najdejo svoje športne izzive. Letošnja prireditev bo že pod številko 22., znova na praznični 15. avgust, prizorišče je razgledni zaselek na Tolminskem.
 
Organizator prireditve je Športno kulturno turistično društvo Lom, prizorišče pa turistična kmetija Široko na Tolminskem Lomu. Zelo zgovoren je podatek, da je bila lani v vseh letih rekordna udeležba 270 tekačev in kolesarjev, leto prej jih je bilo 250.
 
Čeprav gre za odmaknjeno prizorišče, prireditev dobiva vse več zvestih udeležencev. Še več, Vzpon na Široko privabi ugledna imena domače tekaške in kolesarske scene. Lani sta zmagala Lucija Krkoč in Miran Cvet.
 
Trail preizkušnja letos za mladinsko kategorijo šteje na naslove Prvaka Slovenije v kratkem trailu.
 
 
TOLMINSKO
Start za kolesarje in tekače na vzponu je na postaji pri Mostu na Soči na nadmorski višini 170 metrov, cilj pa na Turistični kmetiji Široko na 753 m.n.v. Cestni kolesarji se pomerijo na 26 km dolgi razgibani trasi s 1.070 m vzpona, tekači pa na kratkem, a strmem 4,5 km dolgem vzponu s povprečnim naklonom 12,9%.
 
TRAIL TEK
Trail tek poteka na 12-kilometrski krožni trasi s 600 metri višinske razlike (gor in dol) po priljubljeni pohodniški poti Lom je moj dom. Start je za razliko od drugih dveh disciplin pri Turistični kmetiji Široko, kjer je tudi cilj vseh disciplin.
 
RAZGLEDI
Trase so speljane v slikoviti pokrajini z dih jemajočimi razgledi, od drugih podobnih športnih prireditev pa se razlikuje tudi po odlični kulinarični ponudbi v cilju, ki jo običajno spremlja tudi zabavni program.
 
Vabilo   VZPON NA ŠIROKO
– darilna vrečka z izbrano majico  in boni za kosilo  in štruklje
– slikovite in dobro urejene trase
– odlično vzdušje v družbi ostalih rekreativcev
– najboljše pa seveda tudi medalje in pokali  ter manjše praktične nagrade

vse informacije pa dobite na naši spletni strani www.sktd-lom.si/vzponsiroko

vzpon na Široko