01.05.2020.

Jonathan Wyatt o situaciji v gorskih tekih

Jonathan Wyatt o situaciji v gorskih tekih

Jonathan Wyatt, predsednik WMRA, World mountain running association je poslal pismo gorskotekaški srenji.

Rad bi se zahvalil vsej naši gorskotekaški skupnosti za potrpljenje in pozitivne komentarje v tem težkem obdobju za vse. Koledar posodabljamo z skladu z najnovejšimi informacijami, ki jih dobimo od partnerjev prireditev. Naša prednostna naloga je, da so ljudje, ki se udeležujejo in organizirajo prireditve, varni. Ko bo mogoče začeti teči in izpeljati prireditve, bomo sledili smernicam, ki jih določijo nacionalne in lokalne uprave krajev, kjer potekajo tekaška tekmovanja.

Razmere se spreminjajo skoraj vsak dan, vendar vem, da bi radi vedeli, kaj se dogaja z dogodki v koledarju WMRA, ki so predvidena za 2020.

WMRA je določila ključni datum 29. maj, ko bomo nacionalnim atletskim federacijam poslali uradno sporočilo glede sprememb v koledaru na podlagi najnovejših znanih informacij. Sedanja situacija je naslednja:

 1. Spremembe svetovnega pokala bodo objavljene z novimi pravili, ki bodo potrebne glede na situacijo.

2. Veteransko svetovno prvenstvo WMRA / WMA v gorskem teku v Avstriji je predvideno od 4. do 6. septembra in naj bi potekalo po urniku, kot je bilo predvideno. WMRA bo 29. maja objavila še eno posodobitev tega dogodka, če bo potrebno.

3. Mednarodno tekmovanje mladih U18 v Veliki Britaniji že ima nov datum 17. oktober.

4. Tudi za Svetovno prvenstva v gorskem teku v klasični disciplini in v gorskem maratonu, ki je v koledarju za 13. in 14. november v Hariji na Lanzarotu, ni sprememb.  WMRA je v stiku z organizacijo in potovalnimi svetovalci za to lokacijo. Do novembra ni predvidenih posebnih omejitev potovanja. Več o SP  tudi na (klik)

Hvala za pozornost, ostanete varni in zdravi

Jonathan Wyatt