20.06.2022.

Luka Kovačič in Jasmina Munih prvaka Slovenije na trailu v Podbrdu

Luka Kovačič in Jasmina Munih prvaka Slovenije na trailu v Podbrdu

Podbrdo Trail Running Festival

LUKA KOVAČIČ IN JASMINA MUNIH PRVAKA TRAILA V PODBRDU
Podbrdo, 19. junij 2022 – V sklopu Podbrdo Trail Running Festival so bile letos ob enaindvajseti izvedbi tri različne razdalja, najkrajpa ( 27 kilometrov) je veljala tudi za Prvenstvo Slovenije v kratkem trailu. Po obronkih Baške grape, start je bil v Podbrdu, cilja v Hudajužni, sta bila najhitrejša Luka Kovačič (KGT Papež) in Jasmina Munih (ŠD Nanos Podnanos).  Luka Kovačič je zmagal s časom 2,22:28. Pred Gašperjem Bregarjem, tudi lanskim podprvakom si je pritekel 6:42 minute prednosti, pred tretjeuvrščenim veteranom Marjanom Zupančičem pa že 16:40 minute. Zanimivo, da so vsi trije člani KGT Papež. Lanski prvak Žan Žepič ni pritekel do cilja.
 
Jasmina Munih je v absolutni konkurenci dosegla deveti čas dneva (3,14:15). Katarina Pišotek je bila druga (3,22:20), a ni registrirana v okviru Atletske zveze Slovenije. Srebro  AZS je torej pritekla Eva Urbanc (KGT Papež) s časom 3,27:36 in bron Andreja Comino (Atletsko društvo Slovan). 
 
Skupaj je na daljši razdalji Ultra pušeljc teklo 38 tekačev, na klasiki (GM4O) je odšlo na pot 123, v cilju so jih našteli 107, 99 pa jih je teklo tokrat glede prvenstva Slovenije najbolj izstopajočo traso na 27 kilometrov.
 
Skupaj je na prireditvi sodelovalo 14 odstokov tujcev.
 
Najhitrejši na kratkem trailu v Podbrdu
????Luka Kovačič                          ????Jasmina Munih
????Gašper Bregar                        ????Katarina Pišotek
????Marjan Zupančič                    ????Eva Urbanc