15.04.2022.

Miran, Grašca, Hrastnik, Karman, Mojca, velikonočni Gradiški,

Miran, Grašca, Hrastnik, Karman, Mojca, velikonočni Gradiški,

Šprinterske novice

Do naslednje velike gorskotekaške tekme je še dober teden dni. V soboto 23. aprila bo Hrastnik trail. To je ena najbolj pomembnih tekem. Šteje za državno prvenstvo v disciplini  gor-dol. Prireditveno prizorišče bo planinski dom Kal nad Hrastnikom. Veliko novic imajo prireditelji na FB strani Hrastnik trail, vendar vas glede na malo številko sledilcev obveščanje morda ne bo doseglo, zato je nova različica tu spodaj.  

Za razpis kliknite na to stran (klik) ali tole na strani gorski teki (klik) ali spodaj (pdf)

————————————-

Prvi zvezdnik tekmovanja bo seveda domači matador Miran Cvet. Izkušeni tekač bo še vedno v ožjem krogu favoritov. Seveda je lepo, če tudi kateri od pokroviteljev prepozna njegov trud. Z večjo prepoznavnostjo bo Miran Cvet nadgradil globalnega proizvajalca športne opreme Scott, s slovenskim distributerjem in trgovino Grašča. To so tudi pokrovitelji niza slovenskega pokalnega niza Pokal Slovenije v gorskih tekih.

ponudba trgovine GRAŠČA

————

GRADIŠKI GORSKI TEK (VABILO)

Na velikonočni ponedeljek bo že 21. gradiški gorski tek. Letos je to 18. aprila, začetek pred Kulturnim domom na Gradišču pri Vipavi. Proga ima 4020 metrov dolžine in 580 metrov višinske razlike,, konča pa se na 734 metrov visokem vrhu Škavnice. Več na strani Primorski gorski teki ali klub https://www.td-burja.com/domov

http://www.primorskigorskiteki.si/

—–

MOJCA KOLIGAR ZMAGUJE V ITALIJI

Mojca Koligar je svojo tekmovalno kariero sedaj bolj usmerila na mednarodno prizorišče, italijo. Ta konec tedna je zmagala na trailu v Huminu v Furlaniji/Gemone del Friuli. Fotografija s slavnostne razglasitve rezultatov je lahko navdih in idejo za katerega od slovenskih organizatorjev. Trasa teka je bila speljana na vrh Mali Karman /Monte Cuarnan. Ob Mojci je tekel tudi Simon Strnad, vzdržljivi veteran. V rezultatih je pod italijansko zastavo, klub pa Aldo Moro Paluzza. Mojca je bila 15. v absolutnem vrstnem redu, Simon Strnad 17.

 

—————

Tudi glede tekmovanj lahko ostanemo povezani z Miranom Cvetom. Ta konec tedna je tekmoval v Novem mestu, na 22. izvedbi novomeškega teka.