21.07.2018.

Nejc Kuhar in Luka Kovačič znova med naj ‘plezalci’ v Dolomitih

Nejc Kuhar in Luka Kovačič znova med naj ‘plezalci’ v Dolomitih

Nejc Kuhar in Luka Kovačič sta tudi na Vertikal Kilometer Dolomyths v dolini Fiemme še enkrat dokazala, da sodita v svetovni vrh specialistov za najbolj strme kilometre na svetu. Kuhar je pritekel tretje (34:08) in Kovačič peto mesto (34:37). Tekla sta tudi Nejc Blatnik (38.mesto, 41:32) in Aljaž Kolar (48., 43:04).

Kuhar je že legenda tega teka iz Albe pri Cabazeiu (1465 m) na ostri vrh Crepa Neigra (2465 m), ki tudi letos sodi v svetovno serijo Vertikal kilometer world Circuit. V osmih letih je kar šestkrat ! pritekel na zmagovalni oder, z leta 2012 pa je vpisan kot zmagovalec.

Vertikal kilometer skupaj z Sellaronda Ultra trail in in Dolomites Skyrace tvori niz najbolj prestižnih gorskotekaških preizkušenj v tem delu gora. Vertikal je najbolj slovenski. V moški konkurenci sta Kuhar in Kovačič edina mešala štrene Italijanom, v ženski konkurenci so bile med petnajsterico predstavnice kar 11 držav. Tako kot v moški konkurenci domačin Davide Magnini (32:35) je prvič med ženskami zmagala tudi Švicarka Victoria Kreuzer.

Vertikal Dolomiti