14.12.2020.

Nuša Mali in Klemen Španring ponos mladih gorskih tekačev

Nuša Mali in Klemen Španring ponos mladih gorskih tekačev

Posebno leto je bilo tudi za vse mlade tekače. Ostali so brez velikih mednarodnih tekmovanj, kar je mnoge najboljše v preteklosti bilo velikega motivacijskega pomena. Nemara je to generacija, ki plačuje največji davek vrhunskega športa. Vsi, ki so kljub temu ohranili vso željo po dokazovanju, si zaslužijo posebne čestitke.

NUŠA MALI IN KLEMEN ŠPANRING MOTIVIRANO TEKLA K MEDNARODNI UVELJAVITVI

V gorskih tekih sta med mladimi tekmovalni gorski tek znova zaznamovala Nuša Mali in Klemen Španring . Oba sta kljub okrnjeni sezoni naredila opazen napredek. Ohranila sta zagnanost, polet, vadbeni zagon in izrabila redke priložnosti za mednarodno uveljavitev.  Na najpomembnejšem domačem tekmovanju na 41. teku na Šmarno goro sta se oba odločila pomeriti v članski konkurenci in sta tako morala prepustiti prestol mladinskih prvakov. Oba sta kljub mladosti dostojno branila mladi rod. Nuša Mali, atletinja AK Olimpija, je v absolutni ženski konkurenci pritekla drugo mesto za Mojco Koligar. Klemen Španring je bil med člani osmi absolutno, kot tretji slovenski tekač za Timotejem Bečanom in Miranom Cvetom. Atlet AD Slovenska Bistrica je tretji slovenski tekač tudi na Rekordu Šmarne gore, za Bečanom in Lukom Kovačičem, za katerima je tudi uspešno mednarodno leto. 

Kot poudarjamo, sta izvrstno izkoristila tudi redka povabila na mednarodno sezono. Nuša Mali je z drugim mestom na mednarodnem tekmovanju reprezentanc Trofeo Nasego dosegla najboljši dosežek slovenske štiričlanske reprezentance. S petim mestom sta s Špelo Gonza pokazali, da ima slovenski gorski tek nadarjeno generacijo in prav škoda je, da letos ni svetovnega in evropskega prvenstva. Uspeh sta omenjenem Trofeo Nosego sta s šestim in desetim mestom dopolnila Klemen Španring in Aljaž Luznar.

    

Klemen Španring je zmagal v mladinski konkurenci Fletta trail v Malonnu. Prav škoda je, da mu niso dovolili nastopa na italijanskem prvenstvu v mladinski konkurenci. Nuša Mali pa je najlepšo mednarodno uveljavitev pritekla na legendarnem štafetnem tekmovanju 63. Trofeo Vanoni v Morbegnu. Z Mojco Koligar sta pritekli nehvaležno četrto mesto, mladinka iz Kamnika pa je s šestim časom dosegla celo najboljši čas posameznic v kategoriji do 23 let.