22.12.2020.

Nuša Mali in Klemen Španring naj mlada tekača 2020, znova

Nuša Mali in Klemen Španring naj mlada tekača 2020, znova

Klemen Španring in Nuša Mali znova najboljša mlada gorska tekača leta

Posebno leto je bilo tudi za vse mlade tekače. Ostali so brez velikih mednarodnih tekmovanj, kar je mnoge najboljše v preteklosti bilo velikega motivacijskega pomena. Nemara je to generacija, ki plačuje največji davek vrhunskega športa. Vsi, ki so kljub temu ohranili vso željo po dokazovanju, si zaslužijo posebne čestitke.

KLEMEN IN NUŠA ZNOVA NAJ MLADA GORSKA TEKAČA 2020

V gorskih tekih sta med mladimi znova zaznamovala tekmovalni gorski tek sta Nuša Mali in Klemen Španring. Oba sta kljub okrnjeni sezoni naredila opazen napredek. Na najpomembnejšem domačem tekmovanju na 41. teku na Šmarno goro sta se oba odločila pomeriti v članski konkurenci in sta tako morala prepustiti prestol mladinskih prvakov. Oba sta kljub mladosti dostojno branila mladi rod. Nuša Mali, atletinja AK Olimpija, je v absolutni ženski konkurenci pritekla drugo mesto za Mojco Koligar.  

Klemen Španring je bil med člani osmi absolutno, kot tretji slovenski tekač za Timotejem Bečanom in Miranom Cvetom. Klemen Španring, atlet AD Slovenska Bistrica, je bil tretji slovenski tekač tudi na Rekordu Šmarne gore za Bečanom in Lukom Kovačičem, ki imata za sabo tudi uspešno mednarodno sezono.

Oba sta izvrstno izkoristila tudi redka povabila na mednarodno sezono. Nuša Mali je z drugim mestom na mednarodnem tekmovanju reprezentanc Trofeo Nasego dosegla najboljši dosežek slovenske štiričlanske reprezentance. S petim mestom sta s Špelo Gonza pokazali, da ima slovenski gorski tek nadarjeno generacijo in prav škoda je, da letos ni svetovnega in evropskega prvenstva. Uspeh sta na Trofeo Nosego s šestim in desetim mestom dopolnila Klemen Španring in Aljaž Luznar.

Klemen Španring je zmagal v mladinski konkurenci Fletta trail v Malonnu. Nuša Mali pa je najlepšo mednarodno uveljavitev pritekla na legendarnem štafetnem tekmovanju 63. Trofeo Vanoni v Morbegnu. Z Mojco Koligar sta pritekli nehvaležno četrto mesto, mladinka Nuša Mali je s šestim časom dosegla celo najboljši čas posameznic v kategoriji do 23 let.