16.07.2023.

Ob šestdeseti obletnici Fletta trail tudi Timotej Bečan in Klara Ljubi

Ob šestdeseti obletnici Fletta trail tudi Timotej Bečan in Klara Ljubi
Svetovni pokal v gorskih tekih FlettaTrail in PizTriVertikal
 
ZNOVA S SLOVENSKIMI TEKAČIC TUDI OB VISOKI OBLETNICI
 
Na tekaškem prazniku v Malonnu v Orobijskih Alpah bo med predstavniki dvajsetih držav tudi slovensko zastopstvo. Sodelovanje napovedujeta Timotej Bečan in Klara Ljubi.
 
Takole so organizatorji predstavili Timoteja Bečana
Piztri Vertikal in FlettaTrail štejeta v niz svetovnega pokala  WMRA, obe sta vrednosteni kot zlati nivo. Obe tekmi sta slovenskim ljubiteljem gorskega teka že poznani zaradi uspehov Timoteja Bečana in Mojce Koligar, ki sta vsa zadnja leta krojila vrh.
 
LETOS ŠESTDESETA OBLETNICA TEKA
Na eni najbolje zastopanih in uglednih mednarodnih tekem v Italiji sta Mojca Koligar in Timotej Bečan že uveljavljena, lani sta pritekla tretje in četrto mesto na vertikalu. Timotej ( 34:45) je bil v cilju za dvema Italijanoma (1.Rostan) in Kenijcem, Mojca (41.31) za nepremagljivo Avstrijko Mayr in Kenijko. Na Fletta trail je bil Bečan lani 6.
 
FlettaTrail skupaj z PizTri vertical velja za eno od največjih italijanskih gorskotekaških preizkušenj. Tekači in tekačice se na FlettaTrailu merijo na 21 kilometrov dolgi preizkušnji s 1100 metri skupne višinske razlike gor in dol. Vertikal s 1000 m + ima 3.4 kilometra. Na tekmi je prijavljenih šest dobitnikov kolajn s svetovnega prvenstva v Innsbrucku
 
V letošnjem nizu tekem svetovnega pokala je doslej med slovenskimi tekači tekla le Klara Ljubi. Z drugim mestom na Poljskem (tekma srebrne serije) je trenutno na 17. mestu skupnega seštevka.