23.10.2023.

Varineja Drašler in Anja Mikuž reševali čast slovenskega teka v Morbegnu

Varineja Drašler in Anja Mikuž reševali čast slovenskega teka v Morbegnu
Trofeo Vanoni – Italija (štafete)
 
VARINEJA DRAŠLER IN ANJA MIKUŽ PETI V MORBEGNU
 
Morbegno – Trofeo Vanoni, tekma z 66. letno tradicijo, ima status ene najbolj legendarnih preizkušenj v gorskem teku. Edina udarna slovenska štafeta na letošnji izvedbi Varineja Drašler – Anja Mikuž, je pritekla peto mesto za dvema italijanskima štafeta, ter irsko in britansko. Ženska izvedba je bila letos na sporedu na okroglih štirideset.
 
 
Kraljica domače scene Varineja Drašler (23:22) je v prvi predaji na goro kostanjev (5 km, 260 m višinske razlike gor-dol) pritekla kot tretja za Irko Sarah McCormack (22:34), ki je ugledno ime mednarodne scene in je dosegla tudi najboljši čas vseh predaj. Anja Mikuž (26:24) po pričakovanjih tako visoke uvrstitve ni uspela zadržati, dolgo se je upirala lovu britanske štafete. Varineja Drašler je dosegla 4. čas vseh tekačic, Anja je imela 18. čas.
 
ROK BRATINA PETI
V moški konkurenci s tremi člani štafet je Rok Bratina s štafeto italijanske ekipe Aldo Moro Paluzza pritekel prav tako peto mesto. Lep uspeh. "Mondiale delle foglie morte/Prvenstvo odpadlega lista, " so italijanski mediji v slogu kolesarske klasike Il Lombardia, ki jo je letos zmagoslavno odpeljal Tadej Pogačar, poimenovali Trofeo Vanoni.
 
Na tej tekmi, ki velja za enega "tekaških spomenikov", če bi se izrazili po kolesarsko, so slovenski tekači pritekli že lepe uspehe. Timotej Bečan je bil 2020 najhitrejši posameznik, štafeta šesta. Štafeta Klemen Španring, Miran Cvet in Timotej Bečan je lani pritekla 3.mesto za ekipo Francije, letošnjimi zmagovalci. Bečan je imel tretji čas. Lucija Krkoč je imela tretji čas vseh tekačic…