10.12.2019.

Podelitev priznanj za Pokal Slovenije v gorskih tekih v Kamniku

Podelitev priznanj za Pokal Slovenije v gorskih tekih v Kamniku
  1. PROGLASITEV NAJUSPEŠNEJŠIH GORSKIH TEKAČEV V POKALU SLO V GT V SEZONI 2019 . V letošnji tekaški sezoni so imeli otroci in mladinci osem tekem, ki so štele za pokal (Sveti Primož, Čaven, Ratitovec, Podbrdo, Grintovec, Bukovica, Kotredež, Šmarna gora). Ti so se še pomerili na teku v Smledniku, ki je štel za šolsko državno prvenstvo. Odrasle kategorije so se pomerile na petih tekmah (Čaven, Ratitovec, Grintovec, Kotredež, Šmarna gora). Poleg pokalnih tekem so se pomerili še na državnem prvenstvu v gorskem maratonu v Podbrdu, Gorski maraton štirih občin in prvič na državnem prvenstvu v trail teku v Rušah, Pohorje ultra taril. Veterani so imeli še posebno veteransko prvenstvo v teku gor na Malo goro. ..…vse razvrstitve (točke)

 

MLAJŠI DEČKI IN DEKLICE

3. mesto: Nika RADEJ, OŠ BlancaNastopila je na šestih tekmah in dosegla 305 točk.

2. mesto: VITA LEBAN JEŽ, AD Posočje. Skupaj je dosegla 375 točk, je tudi zmagovalka tekme na Čaven in podprvakinja v teku navzgor.

1. mesto: KIARA BLATNIK, OŠ Blanca Udeleženka vseh tekem, zmagala kar na petih, je državna prvakinja v teku navzgor in podprvakinja v disciplini gor/dol. Zbrala je 475

3. mesto: FILIP PAVLIN, KGT Papež Je nastopil na treh tekmah in dosegel 150 točk.

2. mesto: SVIT LEBAN JEŽ, AD Posočje Skupaj je dosegel 337 točk. Zmagal je na teku na Čaven.

1. mesto: LUKA MOČNIK, / Skupaj je dosegel 485 točk. Zmagal je pet tekem in je državni prvak v disciplini navkreber in gor-dol.

DEČKI IN DEKLICE

 

3. mesto: MANCA MLEKUŽ, TD Bovec Nastopila je na šestih tekmah in skupaj zbrala 237 točk.

2. mesto: SARA BILBAN, TK Šmarnogorska naveza Je zmagala tri tekme, postala podprvakinja v disciplini navkreber. Je državna prvakinja gor-dol, skupaj je dosegla 430 točk. Je tudi osnovnošolska prvakinja letnik 07–08.

1. mesto: GAJA LEBAN JEŽ, AD Posočje Zmagovalka petih tekem. Skupaj je zbrala 460 točk. Je tudi državna prvakinja v disciplini navkreber.

3. mesto: LUKA TRČEK, ŠD Tabor Žiri Udeleženec vseh tekem, skupaj je dosegel 239 točk.

 

2. mesto: ŽAN ŠUBIC, ŠD Tabor Žiri Udeleženec vseh tekem, skupaj je dosegel 420 točk. Je tudi dvakratni podprvak in zmagovalec dveh tekem.

1. mesto: TANEJ FATUR, AK Postojna Zmagovalec petih tekem, državni prvak v disciplini navkreber in gor/dol. Skupaj je zbral 485 točk.

 

STAREJŠE DEKLICE IN STAREJŠI DEČKI

3. mesto: LUCIJA MEDJA, AK Radovljica Je zmagala na štirih tekmah in zbrala 360 točk.

2. mesto: LOTI ROTAR, TK Šmarnogorska naveza – se je opravičila Zmagovalka treh tekem. Na Grintovcu si je pritekla naziv državne prvakinje. Je tudi zmagovalka prvenstva SŠ na Smledniku, letnik 03–04. Zbrala je 370 točk.

1. mesto: KLARA ZUPANC KOROŠEC, TK Šmarnogorska naveza Zmagovalka Kotredež traila, kjer si je pritekla naslov državne prvakinje gor/dol, je tudi podprvakinje v disciplini gor. Zbrala je 385 točk.

  • 3. mesto: IZAK POLJANŠEK, KGT Papež Nastopil je na šestih tekmah. Skupaj je dosegel 272 točk.

2. mesto: JON VELKAVRH, ŠD Tabor Žiri Zmagovalec teka na Čaven, podprvak v disciplini navzgor. Skupaj je dosegel 345 točk.

1. mesto: MAJ PRITRŽNIK, TSK Lima Zmagovalec štirih tekem, skupaj je zbral 485 točk. Je državni prvak v disciplini gor/dol in navkreber

STAREJŠE VETERANKE IN VETERANI

 

Tu imamo dve tretji mesti, obe dami sta nastopili le na eni tekmi in tam zmagali.

3. mesto: OLGA GRM, / Zmagovalka teka na Grintovec. IN 3. mesto: DRAGICA CVIŠIČ, Zmagovalka teka na Šmarno goro.

2. mesto: TEA BAJC, Triatlon Ajdovščina Zmagovalka Čaven vertikala in veteranska državna prvakinja Ž60. Zbrala je 135 točk.

1. mesto: BOŽA MEŽA, KGT Papež Je zmagovalka dveh tekem. Skupaj je dosegla 210 točk.

 

3. mesto: STANE HOMEC, ŠD Poljane Skupaj je dosegel 107 točk.

 

2. mesto: STANKO ČUFER, Primorski gorski teki – se je opravičil Skupaj je zbral 120 točk.

1. mesto: BOJAN GALIN, ŠKD Mekinje Udeležil se je vseh tekem in zmagal kar na vseh. Zbral je maksimalno število točk, 300. Je tudi državni prvak

VETERANKE IN VETERANI + 50

3. mesto: IVICA ŽLOGAR, Pulse Performance Se je udeležila vseh tekem in zbrala 177 točk.

2. mesto: URŠKA TROBEC, KGT Papež Udeležila se je vseh tekmovanj, zmagala je dve tekmi. Zbrala je 210 točk.

1. mesto: MIHAELA TUŠAR, ŠD Nanos Podnanos Je zmagovalka teka na Čaven, Ratitovec in Grintovec. Zbrala je 225 točk. Je tudi veteranska državna prvakinja kategorije Ž50.

3. mesto: MILAN VIVOD, ŠD Team Mozirje Udeležil se je vseh tekmovanj, zmagal na Čavnu in skupaj dosegel 205 točk.

2. mesto: MIRAN CVET, KGT Papež Udeležil se je štirih tekem in na vseh zmagal. Je tudi državni prvak v disciplini gor-dol in državni prvak pri veteranih, kategorija M50. Skupaj je zbral 225 točk. Miran je zastopal barve Slovenije na evropskem in svetovnem prvenstvu v gorskih tekih.

1. mesto: SIMON STRNAD, ŠD Nanos Podnanos Udeležil se je vseh tekmovanj in zmagal na Grintovec. Zbral je 255 točk. Nastopil je tudi na svetovnem prvenstvu za veterane, kjer je pritekel odlično 4. mesto.

 

MLAJŠI VETERANI IN VETERANKE 40 +

 

3. mesto: MARTA ŠVIGELJ, Primorski gorski teki Udeleženka dveh tekem, na katerih je zbrala 90 točk.

2. mesto: MAJA DOLINŠEK, / Udeležila se je dveh tekmovanj in slavila na Ratitovcu. Zbrala je 110 točk.

1. mesto: MARJETA JERALA, Let s dance Je zmagala Čaven vertikal km. Zbrala je 240 točk. Je veteranska državna prvakinja v kategoriji Ž45.

  • 3. mesto: DUŠAN GLOBOČNIK, KGT Papež Udeležil se je treh tekmovanj in skupaj dosegel 165 točk. Je tudi državni prvak v kategoriji veteranov M40.
  • 2. mesto: BORUT JERALA, Let s dance Udeležil se je vseh tekem, zmagal je Kotredež trail. Skupaj je zbral 169 točk.
  • 1. mesto: SIMON ALIČ, ŠD Nanos Podnanos

 

 

 

MLADINKE IN MLADINCI

3. mesto: ZOJA LEVEC, AK Postojna Udeležila se je šest tekem in skupaj dosegla 345 točk. Zmagala je kronometer Bukovica. Zoja pa je bila tudi članica reprezentance na mednarodni tekmi mladih in na evropskem prvenstvu.

2. mesto: NUŠA MALI, AK Domžale Je zmagala na dveh tekmah in postala državna prvakinja v disciplini navkreber in tudi gor-dol. Skupaj je zbrala 380 točk. Nuša je uspešno nastopila na Balkanskem, evropskem in svetovnem prvenstvu.

1. mesto: ŠPELA GONZA, AD Štajerska –  Je zmagovalka petih tekem in dvakratna državna podprvakinja. Skupaj je zbrala 450 točk. Špela je bila tudi članica mladinske reprezentance na EP in SP.

 

3. mesto: ALJAŽ LUZNAR, ŠD Tabor Žiri Udeležil se je sedem tekmovanj in skupaj dosegel 330 točk. Aljaž je bil tudi član treh reprezentanc: na balkanskem in evropskem prvenstvu ter na mednarodni tekmi mladih.

 

2. mesto: NEJC URŠIČ, KGT Papež Udeležil se je sedem tekem, zmagal je tri tekme. Skupaj je zbral 405 točk. Nejc je bil tudi član reprezentance mladincev na balkanskem, evropskem in svetovnem prvenstvu.

1. mesto: KLEMEN ŠPANRING, AD Slovenska Bistrica Udeležil se je petih tekmovanj in zmagal je na vseh. Je državni prvak navkreber, v disciplini gor-dol in tudi državni prvak srednjih šol, letnik 01–02. Zbral je 425 točk. Klemen je bil član reprezentance na mednarodni tekmi mladih, na svetovnem in evropskem prvenstvu.

ČLANICE IN ČLANI

 

3. mesto: TINA KLINAR, KGT Papež Udeležila se je vseh tekem in skupaj dosegla 210 točk.

2. mesto: MOJCA KOLIGAR, KGT Papež Udeležila se je treh tekem in na vseh zmagala. Je državna prvakinja v disciplini navkreber. Skupaj je zbrala 250 točk. Mojca je aktualna balkanska prvakinja, barve Slovenije je zastopala še na evropskem in svetovnem prvenstvu.

1. mesto: BARBARA TRUNKELJ, KinVital Udeležila se je štirih tekmovanj, skupaj je zbrala 270 točk. Barbara je dvakratna državna podprvakinja. Bila je članica reprezentance na EP.

 

ČLANI

3. mesto: MATIC PLAZNIK, TK Šmarnogorska naveza Udeležil se je vseh tekmovanj in skupaj dosegel 155 točk. Matic je bil reprezentant na balkanskem in svetovnem prvenstvu. Na balkanskem prvenstvu je skupaj s Kramaričem in Hrenom pritekel ekipno bronasto medaljo.

2. mesto: GAŠPER BREGAR, KGT Papež Udeležil se je vseh tekem, zmagal na eni. Skupaj je zbral 265 točk. Bil je tudi član reprezentance na evropskem in svetovnem prvenstvu.

1. mesto: TIMOTEJ BEČAN, KGT Papež Udeležil se je štirih tekmovanj, je zmagovalec treh tekem. Na Ratitovcu si je pritekel tudi naslov državnega prvaka. Zbral je 310 točk. Timotej je bil član reprezentance na SP in EP. Bečan je uspešno nastopal tudi na tekmah za svetovni pokal