06.11.2018.

Sebastjan Zarnik in Lucija Krkoč zaznamovala tek ob Soči ob stoletnici konca vojne

Sebastjan Zarnik in Lucija Krkoč zaznamovala tek ob Soči ob stoletnici konca vojne

Na drugem teku Treh vrhov sta bila na vrhovih Škabrijela, Svete Gore in Sabotina točno sto let po zgodovinskih trenutkih prve svetovne vojne najhitrejša Sebastjan Zarnik in Lucija Krkoč. 328 tekačev se je udeležilo teka po treh znamenitih gorah terena soške bitke in to točno na dan stote obletnice premirja Avstro-Ogrske s čimer se je uradno končala prva svetovna vojna na našem ozemlju.

Letos je sodelovalo 18 odstotkov več tekačev kot lani, ko je bil tek izveden prvič ob stoti obletnici konca soške bitke. Tekaško bitko čez Škabrijel, Sveto Goro in Sabotin, letos brez prečkanja narasle Soče z gumenjakom, je dobil Kamničan Sebastjan Zarnik. Zadnje čase manj teče na domačih prireditvah, pred leti pa je pomembno krojil vrh večine gorskih tekov v Sloveniji. Na gorah ob Soči je tekel svoj tek in bil s časom 2,43:21 kar enajst minut hitrejši od Simona Strnada (+ 11:27). Tretje mesto je z veliko simbolike sodelovanja v duhu prijateljstva iz krajev onkraj Matajurja (Podbenesec) pritekel Giorgio Turel. Zarnik je bil na 28 kilometrov dolgi trasi (+-1700 m) tudi občutno hitrejša od lanskega zmagovalca Bojana Ambrožiča.

Tudi kraljica treh soških vrhov Lucija Krkoč je tekla v svojem ritmu, pritekla v cilj 14. v absolutni konkurenci (3,11:03), sledila je Tina Klinar (3,24:17) in tretja lanska zmagovalka Katja Kegl Vencelj, ki je bila podobno hitra kot lani.

"Na tekmo se šla bolj uživat," je uvodoma vtise s teka opisala Lucija Krkoč. "Tekla sem počasi, z rezervo. Trenutno nimam dovolj treninga. Tečem 4x na teden, tako nimam kilometrine. To se je poznalo, ko sem šla na Sabotin, tam sem celo pot hodila. Drugače sem zelo zadovoljna. Tekma je zelo lepa. Mogoče bi pri označbi in organizaciji kaj spremenila. Verjamem, da se bo tekma se razvijala in obdržala," je pristavila Lucija.

Na krajši trasi Tek treh vrhov / Corsa delle tre cime čez Škabrijel je teklo 98 tekačev, najhitrejša pa sta bila Elis Filipič in Ana Čufer, sicer četrta v absolutni konkurenci in tudi lanska zmagovalka mini trase Trail3V kot je moderna različica Teka treh vrhov.

Posebnost teka so tudi unikatne lovorike, izdelane z ostanki vojne. rezultati (klik)

arhiv fotografij (klik)

domača spletna stran (še nima poročila s prireditve)