22.09.2021.

Sprememba trase Teka na Šmarno goro in odpoved Rekorda Šmarne gore

Sprememba trase Teka na Šmarno goro in odpoved Rekorda Šmarne gore
Spremembe trase Teka na Šmarno goro in odpoved Rekorda Šmarne gore
 
SPREMEMBA TRASE IN ODPOVED REKORDA
 
Sprememba Šmarnogorskega teka in odpoved Rekorda ob načrtovani letošnji prireditvi za 1. in 2. oktober.
Organizator sporoča, da jim trenutne omejitve močno otežujejo izvedbo prireditev v obliki, kot smo bili vajeni, predvsem so sporna dogajanja na vrhu Šmarne gore, kjer se mešajo aktivni in pasivni udeleženci športne prireditve z ostalimi obiskovalci Šmarne gore.
 
Tako se se odločili, da bomo prireditev sicer izpeljali, vendar v precej spremenjeni obliki. Izpustili bomo vsa dogajanja, ki so vezana na vrh Šmarne gore.
 
Progo Teka bomo delno spremenili in sicer bosta start in cilj na istem mestu, to je na Rocnu.
 
Prvi del proge bo enak: iz Rocna do okrepčevalnice in levo proti Grmadi in po Mazijevi preko vrha, pa spust preko sedla do Tacenske kapelce. Od tu bo proga letos vodila tekače takoj levo po strmi Partizanski stezi na Šmarno goro, kjer se bomo obrnili in tekli po zadnjem delu tradicionalne proge v nasprotni smeri do sedla, preko travnika okoli Šmarne gore in z nekaj manjšimi ovinki do cilja na Rocnu. Proga bo dolga cca 11,5km iz 630metri vzpona in spusta.
 
 
 
Na Rocnu se bodo odvijale tudi vse ostale aktivnosti: okrepčevalnica, garderoba in seveda razglasitev rezultatov. Mladinska proga bo potekal po isti trasi, pri čemer bomo, tako kot lani, izpustili Grmado (osenčeni del na profilu).
Po definiciji gorskih tekov bo tako letošnji Tek, vsaj za dolgi progi, tipičen »tek gor-dol«.
Otroške proge bodo potekale v spodnjem delu članske proge, po dolžini in višinski razliki pa bodo podobne starim. Točne trase bomo objavili najkasneje teden pred tekmo.
 
ODPOVED REKORDA
Pri Rekordu je zadeva drugačna – Rekorda brez vključitve vrha pač ne more biti, zato letošnji Rekord odpovedujemo. Prijavljeni bodo seveda dobili vrnjeno startnino.
Točnejše podatke o letošnji prireditvi bomo objavili v prihodnjem tednu, najkasneje teden pred tekom.
 
VEČ informacij na http://smarnogorski-teki.si/,