06.09.2021.

Svetovni pokal – Timotej Bečan 6. in 10., Mojca Koligar 7. na Trofeo Nasego

Svetovni pokal – Timotej Bečan 6. in 10., Mojca Koligar 7. na Trofeo Nasego
svetovni pokal v gorskih tekih v Italiji
 
TIMOTEJ BEČAN ŠESTI IN DESETI, MOJCA KOLIGAR SEDMA NA TROFEO NASEGO
 
Karavana svetovnega pokala WMRA v gorskih tekih se je konec tedna ustavila v italijanskem Castu ob Gardskem jezeru. Trofea Nasego ima dvodnevni spored. Vertikal Nasego (4,3 km, + 1000 m) velja za veliko klasiko strmih kilometrov, Trofeo Nasego ima še veliko daljšo tradicijo in velja za enega najbolj uglednih daljših tekov po stezicah.
 
STRMINE NASEGA ŽE POZNAJO
Oba ????????, tako Timotej Bečan kot Mojca Koligar traso in izvedbo tekme že poznata, enako tudi večino konkurence. Odloča tako dnevno razpoloženje, taktika, ter seveda vsak korak, ko gre za tesne dvoboje kot tokrat s Kenijcem Kiruijem, kot velja za tekača z Medvod. ????????Timoteja Bečana je prehitela le peterica.
 
Italijan Henri Aymonod je zmagal že lani, tokrat s časom 35:38. Drugo in četrto sta pritekla Italijana Andrea Rostan in Tiziano Moia, vmes sta bila še Irec Zak Hanna in Eritrejec Petro Mamu. Tekač KGT Papež je za vzpon potreboval 37:46. ????Mimogrede lani je bil hitrejši 45 sekund, s takim časom letos pridobil le mesto.
 
TIMOTEJ BEČAN – "Iskreno povedano s samim rezultatom nisem najbolj zadovoljen. Po vzpodbudnem začetku, kjer sem se počutil močno, kasneje nisem mogel pritisniti kot sem sicer vajen. Kakorkoli, jutri je nova tekma @trofeonasego in z njo možnost popravnega izpita ????Pač, sem perfekcionist, kaj naj sedaj."
 
Tako kot lani je ob Gardskem jezeru tekel tudi Kamničan David Vogrin in s časom 46:39 pritekel 29. mesto.
 
foto Marco Gulberti
 
MOJCA KOLIGAR HITREJŠA KOT LANI, A TOKRAT JE BILA  SVETOVNA ZASEDBA
Po lanskem drugem mestu, ko tekmi ni imela slovesa svetovnega pokala, je Mojca Koligar tokrat pritekla šesto mesto. S časom 43:53 je bila hitrejša kot lani. Ob najboljši tekačici vseh časov Andrei Mayr (38:51) so bile hitrejše še Američanka Grayson Murphy (40:08), Italijanke Kenijka Joyce Muthoni Njeru, Italijanki Erica Ghelfi in Alessia Scaini, ter finska tekačica Sasanna Saapunki.
 
 
 
V nedeljo je bila na sporedu še Trofeo Nasego (23 km, + 1300 m, -1000 m), prav tako je štelo za svetovni pokal. 
vrstni red – 1. Petro Mamu (Eritreja) 1,32:55
2. Cesare Maestri (Valli Bergamasche) 1,36:02,
3. Eric Riungu Muthoni (Ken, Atletico Saluzzo) 1,36:27
4. Geoffrey Gikuni Ndungu (Ken, Run2gether) 1,36:32,
5. Martin Dematteis (Ita, Sportification) 1,36:55
7. Henri Aymonod (Ita, Malonn) 1,39:03
10. Timotej Bečan (KGT Papež) 1,40:56 (rezultati več na

 

 

več o teku tudi na

Vertical Nasego: imbattibili Mayr e Aymonod