14.01.2019.

Uvodne priprave na šampionskih stezicah Kosoveljev

Uvodne priprave na šampionskih stezicah Kosoveljev

Na tridnevnih vikend pripravah se je od 11. do 13. januarja v Novi Gorici zbral velik del najboljših gorskih tekačev in tekačic. Trening je vodil novi vodja strokovnega sveta in trener Boštjan Novak. Skupaj s predsednikom Izvršnega odbora Združenja za GT Dušana Papeža sta seznanila tekače z načrti in posebnostmi prihajajoče sezone, ter se seznanila z njihovimi načrti in pričakovanji.

Glavno skrb za organizacijo in izvedbo treningov je imel tvorec največjih uspehov slovenskega gorskega teka Edvin Kosovelj. Treningi so se torej odvijali na terenih, kjer so se za svoje nastope pripravljali Mitja in Mateja Kosovelj, Lucija Krkoč in drugi uspešni tekači.

"Ko se Mateji in Luciji, ki sta se vrnili v druščino, na njunem terenu pridruži najboljša gorska tekačica pretekle sezone Barbara Trunkelj, zmagovalka Pokala Slovenije Tina Kozjek, tekači kot so Miran Cvet, Aleš Žontar, Rok Bratina in druga zveneča imena gorskega teka, je vzdušje pravo, vrhunski trening zagotovljen, mladi val tekačev pa je lahko črpal motivacijo od svojih izkušenejših kolegov," je bil v uspešno januarsko akcijo prepričan Boštjan Novak.

Žal vsem vabljenim tekačem zaradi drugih obveznosti ni uspelo priti, a glede na odziv in velik motiv se kmalu obeta ponovitev priprav in odpira optimističen pogled v novo sezono.

Na fotografiji manjkajo 'maratonci' Marko Tratnik, Aleš Žontar, Nejc Blatnik, Simon Strnad, Jošt Lapajne, Luka Kramarič , ki so imeli v nedeljo zasnovali dolg maratonski trening