22.01.2019.

Evropsko s panoramo na Matterhorn, ekipni pokal Slovenije, veteransko DP

Evropsko s panoramo na Matterhorn, ekipni pokal Slovenije, veteransko DP

Združenje za gorske teke polni in korigira tekmovalni koledar za sezono 2019. Nekaj negotovosti povzroča nedokončan mednarodni koledar, saj še niso znani termini svetovnega pokala v gorskih tekih in zato mogoče lahko pride tudi do sprememb v domačem koledarju.

VETERANSKO DRŽAVNO

Enemu od organizatorjev se ponuja tudi izvedba VETERANSKEGA DRŽAVNEGA PRVENSTVA. Zato vabilo potencialnim organizatorjem tekmovanj v gorskih tekih k oddaji kandidature. osnovni pogoji:

a.) termin naj ne sovpada s katerimi od večjih prireditev, ki so že objavljene v osnutku koledarja na https://gorski-teki.si/artikal_Koledar

b.) trasa navkreber ali predvsem nakreber z okvirnim časom 20-45 minut, primerno starostni strukturi tekačev in tekačic. Prvenstvo se izvede v sklopu prireditev, dodano je le prograsitev najboljših.

c.) zaželjene so izkušnje organizatorja d.) z zainteresiranimi organizatorji bi se predstavnik IO dogovoril o podrobnostih izvedbe in dodatnem skupnem sodelovanju.

– kandidature zaželjene do 1. februarja info na metod.mocnik@gmail.com

EVROPSKO V ŠVICI – ZERMATT – MATTERHORN

Organizatorji 18. Evropskega prvenstva v Švici že pošiljajo osnovne podatke o tekmovanju. Prvenstvo v Zermattu pod Materhornom bo 7. julija. Po tradiciji pa velja za mladinske in članske kategorije, ter ekipno. Trasa za mladince in mladinke bo dolga 5,9 kilometra s 440 metri višinske razlike in za mladinca predvidevajo zmagovalni čas 28 minut in za mladinko 33 minut.  Članska Zermatt-Riffelberg pa na razdalji 10.1 km in 1030 metrov višinske razlike po švicarski računici predvideva 53 oziroma 58 minut za zmagovalca. Za izbirno tekmo je predviden Tek na Ratitovec, ki bo 2. junija. Cilj na Reiffelbergu je 2582 metrov visoko in brez višinskih priprav bo težko do dobrega rezultata na EP. Mladinske kategorije se letos pomaknejo na letnike 2000-2003. Spletna stran prvenstva (klik)

 

Panoramska kulisa je obet, da bo interes med tekači za nastop na EP zelo visok.

——————————-

EKIPNI POKAL 2019

IO Združenja za gorske teke želi vpodbuditi nekatere sklope dejavnosti klubov in skupin, ter dela aktivnosti starostnih skupin, zato namerava v letu 2019 uvesti tudi ekipno pokalno tekmovanje.Osnovni predlog pravil za Ekipni pokal Slovenije 2019 je spodaj. Zaželjeni so komentarji in pripombe na metod.mocnik@gmail.com. Fotografija spodaj je z Miklavževega teka, kjer je ekipna tekma postala posebna draž te decembrske priljubljene prireditve .

– ekipo sestavljajo štiričlanske ekipe
– pogoj je dva mlada (kategorija mladinci, mladinke, st. dečki, deklice)
– enakomerno po spolu
– za ekipo velja seštevek točk, ki jih nabere četverica za pokal vsak v svoji kategoriji; za starejše (člani, veterani, članice, veteranke) velja absolutni vrstni red kot se točkuje za super pokal
– menjava članov ekipe je mogoča, prestop med ekipami med sezono ni mogoče
– najava ekipe pred vsako tekmo (poseben obrazec)
– ob istem številu točk odloči seštevek točk v mlajših kategorijah
– v imenu ekipe mora biti tudi ime atletskega športnega kluba in zelo zaželjeno tudi pokrovitelja, sponzorja 
– točke za ekipno razvrstitev se razdeli po vsaki tekmi po sistemu točkovanja posamične razvrstitve
– na tekmovanjih, kjer ni odraslih kategorij, se sestava ekip pomakne za starostno kategorijo navzdol (dečki, deklice).