01.07.2020.

Vsak glas šteje za Tek na Šmarno goro

Vsak glas šteje za Tek na Šmarno goro

VSAK GLAS ŠTEJE ZA ŠMARNO GORO
Tek na Šmarno goro/The Smarna Gora Race je v polfinalu izbora največje gorskotekaške prireditve vseh časov ali 'greatest mountain race of all time', ki ga v dobi odpovedanih velikih gorskih tekov prireja World Mountain Running Association. Polfinalni par je Šmarna gora – International Snowdon Race.

GLASOVANJE NA STRANI (KLIK)

http://www.wmra.ch/news/latest-news-from-the-wmra/814-semi-final-voting-is-now-open

V okviru svetovne zveze za gorske teke (WMRA) so se odločili, da bodo popestrili spletno stran z anketo o »naj« tekačih/tekačicah in »naj« tekih vseh časov na vsem svetu. Pri tekačih so merila jasna – rezultati pač. Pri tekmah je zadeva teže merljiva, zato je vodstvo WMRA Odboru tekačev prepustilo, da neposredni udeleženci naredijo izbor 12 najbolj priljubljenih »klasičnih tekem« (to je tekme s progo dolžine do 20km) in 12 tekem z daljšimi progami. Nato so tekme z žrebom razdelili v po dve skupini – in glasovanje se ja začelo.
  • Tek na Šmarno goro se je v prvem krogu znašel v skupini s samimi res uglednimi teki z dolgoletno tradicijo, močno in številčno konkurenco in nenazadnje z nekajkrat večjim proračunom (Grand Ballon/FRA, Snowdon/GBR, Hochfeln/GER, Stellina/ITA in Kitzbuhel/AUT – in bila gladko prva.
  • V drugem krogu se je Šmarna gora srečala s tekmo »Mt Washington race« /New Hampshire, USA/, tekmo z 55-letno tradicijo in udeležbo omejeno na 1200 tekačev  – in tudi tu gladko zmagali.
  • V tretjem krogu (polfinale) tekmuje s prireditvijo »Snowdon/GBR«, ki je bila za Šmarno goro druga v šmarnogorski kvalifikacijski prvi skupini in je v drugem kolu premagala »Grossglockner« kot zmagovalca svoje skupine v prvem kolu. Glede na dosedanji potek je Šmarna gora favorit – če seveda ne pride do nepričakovanega razpleta. Seveda pa za to rabijo vašo podporo, vaš glas!