05.06.2018.

Z Ratitovca v svet

Z Ratitovca v svet

Veteransko svetovno prvenstvo iz Železnikov na Ratitovec pričakovano ni dobilo širšega medijskega odziva v splošnih javnih medijih v Sloveniji. Zbrali smo nekaj bolj specializiranih poročil o dogodku v Selški dolini, tujih in domačih.

Mednarodna zveza za gorski tek (WMRA) je bila v Železnikih zastopana v najbolj imenitni zasedbi z predsednikom Jonathanom Wyattom, legendo, ki je na Ratitovec pospremil tudi življenjsko sopotnico in novo veteransko svetovno prvakinjo Antonello Contortola, prišel je seveda sekretar Tomo Šarf in člana ožjega vodstva Nancy Hobbs in Wolfgang Munzel..Poročilo in izjava tehničnega delegata je dostopno na (beri

Produkcija Ljudstvo tekačev je ena najbolj dejavnih in ustvarjalnih na slovenski (primorski) tekaški sceni.

»Še dve uri boš svetovni prvak in potem? » se z vprašanjem Simonu Strnadu začenja skoraj osem minut dolga reportaža Venčeslava Japlja.

»Medalje se delijo na cilju in ne na startu. Vse je treba zaslužiti.« Miran Cvet

V tiskanih medijih je najdaljšo reportažo pripravila Maja Bertoncelj v Gorenjskem glasu. In seveda prispevala je tudi naslovno fotografijo.

http://www.gorenjskiglas.si/article/20180605/C/180609900/1037/veterani-tekli-na-ratitovec-

»Je zelo dobra reklama tako za Slovenijo, predvsem pa za Železnike, za Selško dolino. Nastopa okrog tristo tekačev iz tujine, z vsakim je vsaj še en spremljevalec. Največ je Italijanov, več kot sto, veliko je tudi Čehov in Slovakov ter Angležev in Ircev. Nekoliko sem morda presenečen le nad slabšo udeležbo Avstrijcev. Na splošno pa smo z udeležbo tekačev zelo zadovoljni,« je še dejal Brane Čenčič, prvi mož prireditve.