02.05.2019.

Ajda Radinja tretja na ultra Madeira Island Ultra-Trail

Ajda Radinja tretja na ultra Madeira Island Ultra-Trail

Ajda Radinja je pritekla tretje mesto na ultra razdalji (85 km) MIUT – Madeira Island Ultra Trail, njeni prvi letošnji tekmi iz svetovnega niza največjih ultra trail preizkušenj Ultra-Trail World Tour. Najboljša slovenska ultra trail tekačica je bila lani uvrščena na 26. mesto na lestvici ULTRA TRAIL World Toura, na portugalskem otoku je tekla na ultra razdalji (85 km, 4700 m +-). Najdaljša razdalja na portugalskem otoku je bila 'miut'  (117 km, 7300 m).
več o MIUT na https://www.miutmadeira.com/en/

Ajda Radinja je nemara osrednja slovenska promotorka traila. Lani je pritekla osmo mesto na CCC različici Ultra Trail Mont-Blanc (UTMB), največji trail prireditvi na svetu.
Leto 2019?

" Nerada govorim o načrtih, saj sem vedno pod pritiskom "poškodb", obveznosti in drugih stvari, pa nikol ne vem kaj mi bo uspelo," pravi previdno v luči prihodnosti.

"Nimam se izdelano točno kaj bom tekla, razen MIUT," je napodala pred nastopom na MIUT – Madeira Island Ultra Trail.

"Če bo sreča, bom konec junija tekla tudi 120 km razdaljo na La Sportiva Lavaredo Ultra Trail. Za krajše tekme se bom sproti odločala. Po Lavaredu se bom tudi odločila ali CCC razdaljo na Ultra Trail du Mont Blanc – UTMB ali CEBE Triatlon jeklenih. Oba sta v istem terminu," opiše dilemo med Bohinjem in Mont Blancom.