15.07.2020.

Ana Čufer na Triglav in nazaj v dveh urah in 52 minutah

Ana Čufer na Triglav in nazaj v dveh urah in 52 minutah

ANA ČUFER JE POTRDILA SLOVES KRALJICE TRIGLAVA
Ana Čufer je svojo časovno znamko osvajanja Triglava premaknila na 2 ure in 52 minut. Za tek Krma – Planika – Triglav je porabila 1:54 ure in za vrnitev Triglav – Planika – Krma 58 minut. Prej je bil njen čas na isti poti tri ure in trinajst minut. Nejc Kuhar je za isto pot septembra 2013 potreboval 2 in 25 minut.

"Potihem sem si želela pod 3h & uspelo je! ???? 2h 52 min 9 sec je nov zenski rekord na Triglav gor-dol ???? Za gor sem potrebovala 1h 54 min 29 sec."

ANA O TRIGLAVU

"Triglav je res nekaj posebnega, ker je toliko različnih terenov. Na osmih kilometrih je vse, od skal, plezanja, tekaškega dela in zato je res nekaj posebnega. Mislim, da je to zelo res težka trasa. Tako noge kot glava delajo 'na polno'. Predvsem pri spustu je pomembna glava, ker moraš biti osredotočen na vsak korak, kar pa je težko, ker si že utrujen." Več o interjuju na RTVSLO (klik)

Ana Čufer je aktualna državna prvakinja v teku gor-dol z lanske tekme Kotredež trail

Ana Čufer je lani na svetovnem prvenstvu v Argentini pritekla 18. mesto med članicami v disciplini gor-dol (več)

PRIMERJAVA NEJC – ANA

Primerjava Nejc Kuhar – Ana Čufer (Triglav rekord gor dol s Krme)
Nejc kUHAR – čas gor 1h 30min 43s, čas dol 54min 48s, skupen čas 2h 25min 24s
Ana ČUFER – čas gor 1h 54min 29s, čas dol 57min 40s, skupen čas 2h 52 min 9s
Za gor je bil Nejc hitrejši 23min 46s, za dol pa 2min 52s.

Neuradno najbolj dosežen čas za pot s Krme na Triglav je imela Karmen Klančnik Pobežin iz leta 2016, ko je za vzpon porabila uro in 56 minut.  O Karmen

''Že kar nekaj časa sem se spraševala, če je možno, da mi uspe doseči čas vzpona in spusta pod tremi urami, predvsem pa me je zanimalo, v kakšni formi sem. Ker trenutno ni tekem in ker so bili vsi prijatelji takoj za, da se posname tudi video in tako približamo 'sky running' tudi ostalim, mi ni preostalo drugega, kot da se zadevo tudi izpelje-"

video

spodnja fotografija Ane Čufer s podviga poti na Triglav 2017