02.08.2020.

Četrto mesto Mojce Koligar na FlettaTrial v Malonnu

Četrto mesto Mojce Koligar na FlettaTrial v Malonnu

MOJCA KOLIGAR SE JE VESELILA TUDI 4. MESTA
Z nehvaležnim četrtim mestom na FlettaTrail je Mojca Koligar postavila piko na i uspešnim slovenskim nastopom v itallijanskem Malonnu. Timotej Bečan je drugi dan tekaškega praznika v osrčju Orobijskih Alp končal na 13. mestu. Slovenski uspeh je dopolnjeval mladinec Klemen Španring z zmago v mladinski konkurenci.

FlettaTrail velja za eno od največjih italijanskih gorskotekaških preizkušenj, letos je bila že 57. izvedba. Pripravljajo pa ga skupaj s PizTriVertikalom. Tekači in tekačice se na FlettaTrailu merijo na 21 kilometrov dolgi preizkušnji s 1100 metri skupne višinske razlike gor in dol. Najboljši na FlettaTrailu veljajo za najbolj popolne gorske tekače/tekačice.
Po tekmi na sobotnem vertikalu, kjer je Mojca Koligar osvojila tretje mesto, Timotej Bečan pa osmo, Klemen Španrin pa peti med mladinci, je bila nedeljska preizkušnja zahteven dvodnevni preizkus pripravljenosti.
Od Mojce Koligar so bile na zelo razgibanem terenu hitrejši Elisa Sortini, ki je zmagala že tretjič, sicer najboljša italijanska gorska tekačica, Lorenza Beccario in kot dan prej na vertikalu še Francesca Ghelfi. Peta tik za Mojco je bila zelo znana Alice Gaggi, lani 15. s svetovnega prvenstva.

MOJCA KOLIGAR – "Zelo sem vesela, da sem se kljub jutranjim pomislekom ob netekmovalnem razpoloženju in utrujenosti postavila na štart ter doživela energijo posebnega vzdušja ljudi z vasic @flettatrail.


Na 13. mestu je Timotej Bečan pritekel na cilj z zaostankom 6:29. Zmagovalec Francesco Puppi velja za enega najbolj vsestranskih gorskih tekačev. Razumljivo pa, da je bila na tako ugledni tekmi zasedba izjemno močna, saj je Italija pač dežela večkratnih ekipnih svetovnih prvakov. nekdanjim svetovnim prvakom Fucianom Fregono. Aktualni svetovni podprvak iz Argentine Cesare Maestri je bil tretji, brata Dematteis četrti in deseti. Ob Bečanu pa sta mednarodno zasedbo predstavljala drugi Francoz Sylvain Cachard in petouvrščeni Irec Zak Hanna.
Klemen Španring je v absolutni konkurenci dosegel 44. mesto (1,44:57) in bil mesto pred legendarnim Lucianom Fregono.


objava Mojce Koligar

Najhitrejše
1. Elisa Sortini (Atl. Alta Valtellina – Hoka One One) ITA – 1h41’38”
2. Lorenza Beccaria (Atl. Saluzzo) ITA – 1h43’55”
3. Francesca Ghelfi (Poi Valle Varaita) ITA – 1h44’17”
4. Mojca Koligar (Hoka One One/KGT Papez) SLO – 1h45’53”
5. Alice Gaggi (La Recastello) ITA – 1h47’41”
foto FLETTA TRAIL

več na strani Corsa in montagna

objava Timoteja Bečana