27.08.2018.

Jekleni, s Krvavca, Zermatta

Jekleni, s Krvavca, Zermatta

Do letošnjega svetovnega prvenstva v Andori je še manj kot tri tedne. Reprezentante že načenja zgodnje vznemirjenje pričakovanj. Pretekli teden je večina pripravljalni tabor na Krvavcu izkoristila za nekajdnevne priprave. Med njimi tudi člani Timotej Bečan, Miran Cvet in Aleš Žontar, ter Andreja Godec, ki bo očitno zaradi poškodb in drugih življenjskih okoliščin edina nastopajoča članica v Andori.

TIMOTEJ BEČAN IN JEKLENI

Timotej Bečan je konec tedna edini izkoristil za nastop na 32. izvedbi triatlona Jeklenih, kjer je pristavil piko na i zmagoviti štafeti. Več o jeklenih, ki je v svoji osnovi zelo zahtevna gorskotekaška preizkušnja, na FB Slo maraton

 

LJUBELJ IN ANGELSKA GORA

Ob prvem prehodu hladnega zraka sta bila v Sloveniji na sporedu tudi dva lokalna gorska teka. Oba, 2. Tek na Stari Ljubelj in 7. Tek na Angelsko goro z okoli 60 udeleženci. Na Ljubelju sta zmagala Damjan Dovžan in Karmen Klančnik Poberžin z desetim absolutnim časom med 60 sodelujočimi. Simon Alič in zamejka Nicol Guidolin sta bila najhitrejša na Angelsko goro. rezulltai z Ljubelja

Zgodovina doseženih časov na Angelsko goro – časi

BARBARA TRUNKELJ MED DESET NA MARATONU OKOLI MATTERHORNA

Barbara Trunkelj, druga z letošnjega teka na Grintovec in lanska zmagovalka Planica400, je pritekla deseto mesto na Matterhorn utraks maratonu v Zermattu. Sodelovala je na najdaljši 'sky' razdalji okoli Matterhorna, ki je tudi najbolj prestižna razdalja izmed petih celotne prireditve s preko 2500 udeleženci.

»Zelo lepa tekma,« je bila navdušena Barbara. »Prireditev zaznamujejo prečudoviti razgledi,« opisuje 49 kilometrov dolg tek z 3600 metri višinske razlike gor in dol. Trasa prečka tudi prelaz 3100 metrov visoko. »Veliko je teka tudi po smučiščih. Zelo lepa izkušnja. Zame je bil kar zanimiv izziv. Če je Planica400 kratka in pekoča, tale tekma pa je dolgaa. Sicer krize niti nisem, ampak se proti koncu se pot že kar vleče. Predvsem so mi največ tegob delali spusti problem zaradi gležnja. Vmes sem bila že osma, a sta me v zadnjem delu dve prehiteli. Vzdržal je k sreči vzdržal in vse se je super končalo,« je bila zadovoljna. Na stopničkah so bile tri Španke Virginia Perez Mosenero (5,56:06), pred Laio Andreu Trias (6,01:15) in Mayi Majika (6,22:03), Barbara pa je zaostala uro in 13 sekund.