09.04.2018.

Državno prvenstvo v gorskih tekih za štafete – Socka 2018

Državno prvenstvo v gorskih tekih za štafete – Socka 2018

V prečudovitem sončnem vremenu ob začetku pomladi je potekalo državno prvenstvo v gorskih tekih za štafete za leto 2018. Državno prvenstvo je odlično organiziralo ŠD Socka, ki je za uvod v državno prvenstvo organiziralo tudi CICI TEK, ki se ga je udeležilo okrog 100 mladih tekačev iz okoliških šol. Ob prihodu na prizorišče državnega prvenstva se je človeku ogrelo srce ob pogledu na otroško veselje v zelenih majicah, ki so se pripravljali na tekanje po bližnjem travniku. 

Štafeta

Po tem prečudovitem uvodu je sledilo državno prvenstvo štafet v 9 kategorijah na odlično označenih progah, najprej na krajši progi štafete dečki in deklice ter mešane štafete dečki deklice, skupno 23 štafet. V kategoriji dečki 2003 in mlajši so 1. mesto osvojili tekači AK SEVNICA II, 2. mesto KGT PAPEŽ M1 in 3. mesto OŠ VOJNIK 8. RAZRED. V kategoriji deklice 2003 in mlajše so 1. mesto osvojili tekači AK SEVNICA I, 2. mesto TK ŠMARNOGORSKA NAVEZA in 3. mesto AK RADOVLJICA.  Na državnem prvenstvu so sodelovale tudi mešane ekipe, v najmlajši kategoriji so 1. mesto osvojili OŠ BLANCA I, 2. mesto OŠ BLANCA II in 3. mesto OŠ FRANKOLOVO 4. skupina.

Socka

Državno prvenstvo se je nadaljevalo na daljši progi, kjer so svoje moči preizkusili mladinci, članice in člani ter zanimiv zaključek državnega prvenstva, tekma mešanih štafet, skupaj v vseh naštetih kategorijah 16 ekip. Tekmovalci so se odlično odrezali, nekateri so se na svoj krog podali kar dvakrat, najprej v svojih kategorijah, nato pa še v mešanih štafetah. Državni prvaki med mladinci so postali KGT PAPEŽ M2, med člani KGT PAPEŽ M3 I ter med članicami TK ŠMARNOGORSKA NAVEZA. V kategoriji mladinci so 2. mesto osvojili TK ŠMARNOGORSKA NAVEZA in 3. mesto ŠD TABOR ŽIRI. 2. mesto v kategoriji člani so osvojili tekači TK ŠMARNOGORSKA NAVEZA, 3. mesto pa OK AZIMUT. V kategoriji članice so za tekačicami TK ŠMARNOGORSKA NAVEZA v cilj pritekle tekačice iz kluba KGT PAPEŽ.

Za  zaključek prečudovitega nedeljskega dne, državnega prvenstva v gorskih tekih za  štafete, so se po isti progi pomerile še mešane štafete, ki so poskrbele za napet zaključek tekmovalnega dne. Na koncu so državni prvaki postali tekmovalci KGT PAPEŽ 1, pred KGT PAPEŽ 2 in TK ŠMARNOGORSKA NAVEZA 3.

Poročilo in fotografije: Bojan Kožuh