05.05.2022.

Gorski tek v vseh oblikah na vseh platformah – mediji

Gorski tek v vseh oblikah na vseh platformah – mediji

Koliko se gorski teki pojavljajo v medijih?  primeri o RTV, FB, Timotejev vlog in blog,

RAZŠIRJENI POVSOD

Brez pojavljanja v medijih ni športa. Sodobni trendi so objave razpršili v različne (dostopne) oblike, nekaj primerov v tem tednu kaže na razpršenost.

Konec tedna, 5. maja bo UTVV. Najbolj pomemben tek bo na razdalji daljši od 50 kilometrov. To organizatorji imenujejo 'gladiator', na njej bodo tekli tudi za sloves prvaka Slovenije v dolgem trailu. O tekaškem spektaklu po Vipavski dolini so se razpisali tudi na RTV Slovenija (klik) v širšem kontekstu prireditve v pomenu turizma in tekaške avanture (povezava)

———————

Da je tudi z gorskim tekom možno v osrednje medije, je dokaz državno prvenstvo v disciplini gor-dol v okviru Hrastnik trail. Objava je na MMC RTV Slo kot zadnja glavna objava v zavihku atletike. Vsaj 10 dni je torej v ospredju atletike gorski tek! https://www.rtvslo.si/sport/atletika

 

FB –  Glavna objava s Hrastnik traila na osrednji tekaški strani Slomaraton je presegla 15.000 prikazov. Video posnetki s te prireditve se bližujejo 2000 ogledom. 

   Vsekakor so za (gorski) tek to zelo zanimive številke, saj vemo koliko populacija spremljanja to panogo na socialnih omrežjih.

O Hrastnik trail /DP gorski teki je bilo na Slomaraton skupaj devet različniho povezanih objav, skupaj več kot 41.000 prikazov osebam.

FB SLO GORSKI TEKI (povezava) ima med 400 in 1000 doseg oseb dnevno.

Za informacijo; ena od slovenskih strank je za promocijo svojih idej pred volitvami za pospeševanje  na FB Američanom plačevala različne objave 

cena – 1 euro za  od 87 do 175 prikazov

 

Med gorskimi (tekači) je najbolj udaren kronist svoje (športne) poti Timotej Bečan. Nemara je celo eden vodilnih slovenskih športnikov po tej plati .  Aktiven je na vseh platformah; od FB, instagrama do youtube.  povezava na objavo s Hrastnika https://timotejbecan.wixsite.com/mysite/post/timotejev-blog-državni-prvak-v-gorskem-teku-hrastnik-trail? (344)

foto zajemi zaslona

Sledite teku. VŠEČKAJTE, DELITE, KLIKAJTE, VSAK KLIK ŠTEJE. HVALA