29.04.2019.

Kros v Gorjah z imenitno smučarsko tekaško zasedbo

Kros v Gorjah z imenitno smučarsko tekaško zasedbo

Za Gorje, nemara najbolj smučarsko tekaški okoliš v Sloveniji, se seveda spodobi, da imajo tudi tekaški praznik. Brez smuči. Spomladi, ko sneg skopni. Jurjev semenj je bil očitno kot nalašč, da so že pred leti združili športni, etnološki, kulturni in zabavni del.

Pomladni kros v Gorjah, kot je glede na google izborno ime tekaške prireditve, so člani ŠD Gorje izvedli že šestnajstič (16.), tokrat z izjemno zasedbo. Prišli so Katja Višnar, dobitnica kolajne s svetovnega prvenstva v Seefeldu, najbolj vzdržljiva tekaška olimpijka v Pjongčangu Alenka Čebašek, svetovni, olimpijski in pokalni zmagovalec Ola Vigen Hattestad in seveda domačin Miha Ličef, aktualni državni prvak na 15 km klasično. V taki druščini se tudi mladi želijo dokazati.

Na 7 km dolgi razgibani trasi je Miha Ličef (25:47) nadaljeval niz zmag še v pomlad. Spustil se je pod časovno mejo 26 minut. Ola Vigen Hattestad je še enkrat dal vedeti, kako hiter je še vedno tudi 'peš'. Tretje mesto je pritekel Anže Pretnar (27:13). Če je trasa ista ima rekord proge Domen Potočnik (25:07) iz leta 2015. Alenka Čebašek je bila sedma v cilju (30:08). Po času sodeč hitre kot Alenke doslej v Gorjah bilo ni nobene. Katja Višnar (33:14), v začetku športne poti je sodelovala in pobirala kolajne tudi na tekmah Pokala Slovenije v gorskih tekih, je bila v cilju pred Sašo Torkar (33:28).

Skupaj je v Gorjah teklo 131 tekačev in tekačic.