03.10.2018.

Na Šmarni gori se obeta zanimiv zaključek Pokala Slovenije

Na Šmarni gori se obeta zanimiv zaključek Pokala Slovenije

Na Šmarni gori se že po tradiciji zaključuje tudi domači niz tekmovanj za Pokal Slovenije v gorskih tekih. Letos je niz štel štiri najbolj pomembne tekme (Češnjiški tek, Tek na Golte, Tek na Grintovec) v starejših kategorijah, ter za mlajše kategorije poleg še Kronometer Bukovca in GM Podbrdo.

V mlajših kategorijah pred zadnjo tekmo vodijo Nina Rotar (Šmarnogorska naveza) med mlajšimi deklicami, Gaja Jež Leben (AD Posočje) pred Viktorijo Dolinšek (KGT Papež) med deklicami (U14) in Loti Rotar (Šmarnogorska naveza) pred Lucijo Medja (AD Radovljica med starejšimi deklicami. Vse so lahko zmagovalke v svojih kategorijah.

Med mlajšimi dečki se obeta troboj med Timotejem Krašovcem (Sevnica), ki ima le minimalno prednost pred Leonom Bužan Pešovskim (KGT Papež) in Lukom Trčkom (Tabor Žiri). Tanej Fatur (Ribnica) ima med dečki U14 lepo prednost. Drejc Erznožnik (Tabor Žiri) je tudi že zmagovalec pri starejših dečkih U16.

Med mladinkami imajo Nuša Mali (165), Špela Gonza (150) in Katja Podobnik (135 točk) še vse možnost za zmago. Za mladinke Šmarna gora še posebej velja za zahtevno. Po štirih tekmah sta med mladinci Tine Hren in Klemen Španring poravnana s številom točk, ob njunem slabšem dnevu pa nista brez možnosti niti Aljaž Luznar (Žiri) in Nejc Uršič (KGT Papež). Med članicami bo poškodovana Mojca Koligar gledala le od daleč, kaj postorita Tina Klinar in Tina Kozjek.

Timotej Bečan je praktično že zmagovalec pokalnega niza, Gašper Bregar in Luka Mihelič bosta imela zanimiv obračun za drugo stopničko slovenske scene. Ni še vse odločeno tudi v veteranskih kategorijah. Skupaj je pred Šmarno goro na lestvicah 233 imen.

Letošnja novost uvedba super pokala, kjer štejejo absolutni dosežki, se je izkazala kot dobrodošlo. Poleg Timoteja Bečana, kralja domače sezone, je še vse odprto glede zasledovalcev. Miran Cvet je drugi, a sta mu za petami Gašper Bregar in Luka Mihelič. Nekateri veterani trkajo na vrata najboljše deseterice. Prav tako izkušeni Marija Trontelj in Urška Trobec v ženski konkurenci, kjer je vse odvisno od nastopov Tine Klinar in Tine Kozjek, saj Mojca Koligar vodilne vloge ne more braniti. Slovenska lestvica super pokala ima 36 oziroma 37 imen, sedaj se jim bo pridružilo še nekaj mlajših imen.LESTVICA