16.06.2018.

Nuša Mali 15. na WMRA Mednarodnem mladinskem pokalu v Italiji

Nuša Mali 15. na WMRA Mednarodnem mladinskem pokalu v Italiji

Kamničanka Nuša Mali je na 13. izvedbi mednarodnega mladinskega pokala v gorskih tekih  pritekla 15. mesto. Za varovanko trenerja Domna Jarca (AK Domžale) je to najlepši mednarodni dosežek doslej. S tem dosežkom se je Slovenija po petih letih na najpomembnejšem tekmovanju U18 znova uvrstila med petnajsterico najboljših mladih gorskih tekačic sveta. V Gapu v Franciji 2013 je bila Anita Klemenčič, sedaj tekačica TSK Triglav, na 13.mestu.V Lanzadi, italijanskem mestecu na pobočju gora v bližini Sondria v smeri švicarskih Alp, je zmagala Američanka Joslin Blair (23:51) pred Turkinjo Ezgi Kaya (24:01) in Romunko Lauro Marino Corhana (24:11).

Nuša za tekačicami iz šestih držav

Nuša Mali je dosegla čas 26:11. Pred njo so bile tekačice iz šestih držav. Poleg ZDA (2), Turčije (1), Romunije (2), še štiri Italijanke, tri Britanke (dve Škotinji in Angležinji) in dve Francozinji. Torej držav, kjer bistveno več vlagajo v atletiko, v zadnji dobi tudi v gorske teke. Sara Durn, mlajša v konkurenci, je s časom 27:24 dosegla 28. mesto in bila sedma v svoji generaciji. Med tekači, tekli so letniki 2001 in 2002, je bil med slovensko trojico najhitrejši najmlajši Aljaž Luznar (34., + 3:26 minute), Rok Sušnik je bil 38., slovenski paket pa je z 40. zaključil slovenski prvak Nejc Uršič. V teku po urbanih stezicah nad mestom, gor in dol, sta dvojno zmago pobrala Angleža Mackay in Brennan. Luznar, mladi tekač iz Žirov, je bil deseti med mlajšimi letniki. Reprezentanca Slovenije je v ekipni konkurenci zasedla 13. mesto.

Vsi rezultati na strani

Poročilo WMRA na strani

start tekačic – Sara in Nuša sta začeli v ozadju. Glede na traso in ozke stezice je, očitno, da je Nuša potrebovala kar veliko dodatne energije za prehitevanje