16.06.2018.

Uspešen GM4O mini v Podbrdu

Uspešen GM4O mini v Podbrdu

V Podbrdu so se najmlajše kategorije pomerile na teku GM4O, ki je štel za točke Pokala Slovenije. V lepem vremenu in prijetnem vzdušju so se najprej na progo podali dečki in deklice od 14 do 15 let, sledili so jim mlajši.

Zmago je osvojil Aleš Prelovšek, drugi je bil Drejc Erznožnik, tretji pa je bil Izak Poljanšek. Med dekleti je zmagala Loti Rotar, druga je bila Lucija Medja in tretja Zoja Levec. Premagati so morali 1.650 metrov in 135 metrov višinske razlike.

V kategoriji 12-13 let, ki so pretekli 1.180 metrov z višinsko razliko 65 metrov, je med dečki zmagal Tanej Fatur, drugi je bil Žan Šubic, tretji pa je bil Pavel Trojer. Med deklicami je zmagala Viktorija Dolinšek, druga je bila Gaja Leban Jež, tretja pa Ana Podgoršek.

Dečki od 8-11 let so se pomerili na dolžini 450 metrov z višinsko razliko 35 metrov. Zmagal je Timotej Krašovec, drugi je bil Luka Trček in tretji Leon Pešovski Bužan. Med deklicami v tej starostni kategoriji je zmagala Nina Rotar, druga je bila Eliza Gorenčič in tretja Sara Bilban.

Najboljši trije v kategoriji so prejeli medalje.