16.11.2019.

Petra Tratnik 23. na dolgi razdalji svetovnega prvenstva v Patagoniji

Petra Tratnik 23. na dolgi razdalji svetovnega prvenstva v Patagoniji

Drugi dan svetovnega prvenstva v gorskih tekih je bil na sporedu gorski maraton. Letos je bila na sporedu 16. izvedba v tej dolgi disciplini GT. Petra Tratnik je pritekla 23. mesto (4,14:23), brat Marko v moški konkurenci 34. (3,45:39) in Luka Kovačič 59. (4,05:43) . Svetovna prvaka na 41 kilometrov dolgi trasi z 2000 metri skupne višinske razlike vzponov in spustov sta Američan Jim Walmsley, drugi s svetovne lestvice ITRA in Romunka Cristina Simion. Svetovna prvakinja v trailu Francozinja Blandine L'Hirondel je bila tretja.
"Težka tekma," prve vtise opiše Petra Tratnik. "Predvsem zaradi ogromno sprememb ritma, ogromno kratkih vzponov in spustov, preskakovanja potokov, prehoda reke, kilometra teka po snegu, po vulkanskem pesku," opiše teren. "Na drugi strani pa lepa, divja, nedotaknjena narava.."
Ko je govora o dosežku razmišlja: "Dosežen rezultat je res slabši kot na prejšnjih prvenstvih. Tudi občutki na prvi polovici tekme niso bili pravi. V drugi polovici je steklo, tako da sem pridobila nekaj mest. Res ni bila to moja optimalna tekma, a realno gledano, tudi če bi se počutila bolje, bi lahko šla nekaj minut boljše..
"
Ko je govora o konkurenci beseda nanese tudi na globalne spremembe panoge."Viden je porast populacije teka na dolgih razdaljah, konkurenca pa posledično vecja. Kljub vsemu sem z razpletom zadovoljna in lahko rečem, da je bila to ena težjih,vendar lepših in zanimivejših tekem."
Tudi Marko Tratnik je s tekmo zadovoljen. "Po občitkih sem odtekel eno svojih najboljših tekem na daljših razdaljah. Glede proge in ostalega se pa pridružujem izjavi sestre."

fotografije s prvenstva

 

panorama

rezultati

 

rezultati