15.11.2019.

SP Argentina – Šesto mesto mladinke Nuše Mali, 15. mesto Timoteja Bečana, 18. Ane Čufer

SP Argentina – Šesto mesto mladinke Nuše Mali, 15. mesto Timoteja Bečana, 18. Ane Čufer

WMRA SP Patagonia, 15. oktober –  "Sem super, super zadovoljen. Proga izjemno zahtevna in kot prvo sem vesel, da sem prišel "živ" čez ciljno črto," je Timotej Bečan opisal prve vtise v cilju 35. izvedbe svetovnega prvenstva. Šesto mesto mladinke Nuše Mali, 15. mesto Timoteja Bečana, 18. mesto Ane Čufer obeh v čalnski konkurenci in 23. mesto mladinca Klemena Španringa je uspešen niz najboljših dosežkov na letošnjem svetovnem prvenstvu v klasični disciplini gor dol.

Ob Bečanu so med člani tudi veteran Miran Cvet (28. mesto), Matic Plaznik (32.)in Gašper Bregar (38.) pritekli v zgornjo polovico uvrščenih, kar je lep ekipni dosežek.

"Vsekakor je bila to najbolj zahtevna trasa do sedaj. Na koncu je sicer zmanjkalo energije, ampak si nimam kaj očitati, saj sem iztisnil maksimum. Predvsem sem zadovoljen z zaostankom za prvim, ki ni bil velik. Mislim, da je bila tekma tudi za ostale člane reprezentance tekma zelo uspešna, še posebno Nuša, ki je dosegla vrhunsko 6. mesto. Po vseh presenečenjih, ki smo jih doživeli v teh dneh, se mi zdi, da smo se odrezali odlično, "je Timotej strnil oceno nastopa.

PETA UVRSTITEV DVAJSETLETJA  – Petnajsto mesto Bečana je peta najboljša članska uvrstitev na klasikah svetovnega prvenstva v zadnjih dvajsetih letih. Najvišje je bil Mitja Kosovelj, 12. na prvenstvu 2012 v Italiji. Od te uvrstitve je bil najboljši slovenski tekač oddaljen 50 sekund.
 

Ana se je z maratona 'preselila' na klasiko in uspela

V sporedu dneva so članice tekle kot zadnje, že v soncu. Državna prvakinja Ana Čufer je z 18.mestom dopolnila uspeh moških kolegov z novo uvrstitvijo med dvajseterico. Mojca Koligar je po poškodbi na zelo razgibanem tehničnem terenu pritekla 24.mesto, Tina Kozjek je dopolnila dan s 37. Ob Ani Čufer, ki je na zares dolgi progi za deseterico zaostala dve minuti, so bile v drugi deseterici tudi nekatere zelo ugledne tekačice; zmagovalka svetovnega pokala. dve Italijanki, Britanki..Ekipno so bile sedme, kar je tudi lep uspeh in priznanje za celotno reprezentanco.

 

Ana Čufar proti cilju (foto njen FB)

Veliko zaslug ima tudi Ana Čufer, ki se je v zadnjem delu 'preselila' z maratona na klasiko. "Iskreno je bila to moja najtežja tekma doslej. Takih menjav ritma res še nikoli nisem doživela. Malo mi je žal, ker nisem imela pravega občutka v nogah navzgor. Tudi prehitro sem začela, ker nisem vajena tako hitrih tekem. To, da sem v dobri formi, sem vedela. Zadnji mesec se nisem udeležila tekmovanj, ker sem se želela optimalno pripraviti na maraton. Potem pa sem zadnjih 14 dni, ko smo se odločili, da grem na kratko zaradi ekipne uvrstitve, začela delati hitrejše treninge. Žal sta bila dva tedna res premalo. Sem se pa na spustu malo "razjezila" in tako prehitela dvanajst tekmic, da sem pritekla na skupno 18. mesto. Uvrstitve sem zelo vesela, vendar mi je res malo žal, da ni bilo še za gor pravega občutka," se je razpisala Primorka. Kako 'divja' je bila patagonska gorskotekaška klasika so zgovorne tudi fotografije na www.corsainmontagna.si

Nuša Mali (6.mesto), Špela Gonza (17.), Tina Kozjek, Mojca Koligar (24.), maratonka Petra Tratnik in junakinja med članicami Ana Čufer (18.) so SLOVENIJO v ekipni konkurenci postavile na visoko SEDMO mesto v konkurenci članic

Mladinka Nuša Mali do uspeha kariere in šestega mesta

Kamničanka Nuša Mali (Atletski klub Domžale) je kar malce presenetljivo pritekla izjemno visoko šesto mesto. V konkurenci mladink je v deževnem vremenu za manj kot minuto zaostala za zmagovalnim odrom. To je ob dosežkih Mateje Kosovelj, Lucije Krkoč in Lee Einfalt znova dosežek v svetovni vrh na najbolj naravni atletski disciplini. Na 6.6 km (390 m +-) je uspeh mladega vala s 17.mestom dopolnila Špela Gonza. Mlainec Klemen Španring je bil 23., sedmi med vrstniki med leto in dve starejšimi. Nejc Uršič (29.) in Jakob Medved (36.) sta ekipo Slovenija povzpela do 8. mesta.


Klemen Španring (desno) v cilju v družbi Italijanov (foto corsainmontagna)

reportaža

REZULTATI

rezultati članske moške kategorije

rezultati obeh mladinskih kategorij

rezultati članice

 

video start –