26.08.2020.

Slovenska parada na italijanskem državnem prvenstvu v gorskem teku

Slovenska parada na italijanskem državnem prvenstvu v gorskem teku
Slovenska parada na italijanskem državnem prvenstvu v gorskem teku
 

Šeste mesto Mojce Koligar, sedmo mesto Mirana Cveta in 12. Varineje Drašler na italijanskem državnem prvenstvu v Susi

V izborni različici se je del najboljših slovenskih gorskih tekačev pokazal tudi na letošnjem italijanskem državnem prvenstvu. Na 32. Memorial Partigiani Stellina v Susi nad Torinom je nastopilo sedem tekačev in tekačic. Mojca Koligar je na 10 kilometrov s 1300 metri višinske razlike pritekla šesto mesto (+ 3:07). Kot najhitrejša tuja tekačica. Tako je znova dobila mesto v vseh objavah v specializiranih italijanskih medijih. Tokrat ni bila osamljena. Z 12. mestom je pozitivno presenetila Varineja Drašler. S sedmim mestom je znova navdušil veteran Miran Cvet.
 
Miran Cvet še vedno fascinira v absolutni konkurenci
 
Kljub dopolnjenim petdesetim letom je na partizanski spominski tekmi znova fasciniral Miran Cvet. Na teku na visokogorsko planoto (14,3 km, 1630 m višinske razlike +, 320 m -) je pritekel kot sedmi, le 4:37 minute kasneje kot aktualni svetovni in evropski podprvak Cesari Maestri. Okoli Hrastničana so elitna imena svetovnega gorskega teka prve svetovne velesile, vključno z dvema tujcema Francozom Cachardom in Ircem Hanno.
 
 
Poročilo z italijanskega prventva – https://www.corsainmontagna.it/2020/08/23/susa-incorona-colli-e-maestri/
 
Novinka Varineja Drašler navdušila
Zmagovalka teka na Široko je zagotovo presenetila tudi trenerja Edvina Kosovelja in Zdenka Mraza, ki sta spremljala nastop slovenske sedmerice. Za zmagovalko Gaio Colli (1,14:16) je zaostala manj kot šest minut (+ 5:49), kar je zelo vzpodbudno merilo za visok mednarodni nivo.
 

 
Mladinec Klemen Španring tekel med člansko elito
Klemen Španring v Susi ni dobil priložnosti, da bi tekel med svojimi vrstniki – italijansko mladinsko prvenstvo ni imelo odprte kategorije, zato je tekel člansko elitno tekmo. Pritekel je zelo visoko 37. mesto (+ 12:34), Klara Ljubi je v ženski konkurenci pritekla 30. mesto, Matic Plaznik je bil 62. in Luka Kramarič 80.
 
Mojca Koligar in Varineja Drašler na paradi najboljših
rezultati so na italijanski strani (Klik)
SLO MARATON

video s tekme