25.10.2021.

Špela Gonza in štafeta Bečan, Cvet, Španring četrti na Trofeo Vanoni v Morbegnu

Špela Gonza in štafeta Bečan, Cvet, Španring četrti na Trofeo Vanoni v Morbegnu
64. Trofeo Vanoni 
 
ČETRTI MESTI ZA ŠTAFETO IN ŠPELO GONZA
 
Štafeta Timotej Bečan, Miran Cvet in Klemen Španring in Špela Gonza med posameznicami so na 64. izvedbi Trofeo Vanoni v Morbegnu pritekli četrto mesto. Timotej Bečan je dosegel tretji čas posameznikov.
Špela Gonza na lanski tekmi
 
ŠPELA GONZA PRESENEČENJE TEKME
????‍♂️Štajerska tekačica je pripravo malo senzacijo. 20 – letnica je pritekla celo četrto mesto, s čimer je presegla vsa pričakovanja. Hitrejše so bile le Lucy Wambui Murigi, zmagovalka svetovnega pokala (22:04). Špela Gonza je na 5 km (250 metrov višinske razlike) zaostala 1:02 minute. Vmes sta bili izkušena Italijanka Alice Gaggi in mlada Luna Giovanetti.
 
ČETRTI MED ŠTAFETAMI
Slovenska štafeta z lani najhitrejšim Timotejem Bečanom je imela v Morbegnu visoka pričakovanja. V širši krog favoritov so jih uvrščali tudi v napovedih te ugledne tekme. Na koncu so pritekli četrto mesto, ob tem je Timotej izboljšal svoj lanski čas (29:45) na 29:39. Lani je bila slovenska zasedba šesta. Znova so zmagali Francozi Alexandre Fine, Sylvain Cachard in Theodor Klein.
 
V prvi predaji je tekel Timotej Bečan in predal drugi, najhitreje je začel Alberto Velder, član kasneje drugouvrščene ekipe Valchiese. Drugi je šel na pot Miran Cvet in s časom 31:18 (6.čas predaje) Klemenu Španringu štafeto predal kot tretji. Mladi tekač izpod Boča je imel težko nalogo, da ubeži napadu italijanske štafete Falchi – Lecco.