22.10.2021.

Z močno zasedbo na 64.Trofeo Vanoni v Morbegno

Z močno zasedbo na 64.Trofeo Vanoni v Morbegno
Slovenska moška štafeta in tri tekačice na 64. Trofeo Vanoni v Morbegnu
 
MOČNA ZASEDBA V MORBEGNO
 
V nedeljo 24. oktobra bo v italijanskem Morbegnu na sporedu že 64. izvedba gorskotekaške tekme Trofeo Vanoni. Zagotovo je to ena najbolj znanin tekem v italijanskem prostoru in mnogi jo imajo za največji spektakel. Znamenitost so štafete (za tekače), tekačice se merijo posamezno.
 
 
 
SLOVENIJA 2021
Tekle bodo Mojca Koligar, Lucija Krkoč in Špela Gonza. SLOVENIJA ima štafeto Timotej Bečan, Miran Cvet in Klemen Španring. Veljajo za eno najbolj udarnih štafet doslej, ki gre na pot v mesto kostanja po štafetno lovoriko v spomin ekonomista in politika Ezia Vanonija, ki neprekinjeno poteka že od leta 1958. Pred osmimi leti jo je Sloveniji že pritekla štafeta Mitja Kosovelj, Gašper Bregar in Peter Oblak.
BREGAR GLAVNA ZVEZDA
Timotej Bečan je poseben zaznamovan na tem teku že v času priprav. Je na glavnem vabilu na tek. Lani je postavil najboljši čas vseh predaj. Štafeta Gašper Bregar, Jošt Lapajne in Timotej Bečan pa je pritekla šesto mesto. Vsak tekač teče isti krog z mesta do zaselka Arzo in gorske kapelice nad mestom in nazaj.
PROGA
Moška trasa je dolga 7,2 km z višinsko razliko 435 metrov (zelo strmo), ženska, ki ima svojo različico od 1984, pa je dolga 5 km z višinsko razliko 250 metrov.
TEKAČICE MORBEGNO ŽE POZNAJO
Lanska ženska izvedba je bila s sistemom dvočlanskih štafet (italijansko DP štafet), Nuša Mali in Mojca Koligar sta pritekli 4. mesto (6. in 8. posamični čas), Varineja Drašler in Špela Gonza pa 11. mesto. Tudi Lucija Krkoč, letošnja zmagovalka Šmarne gore že ima izkušnje z Morbegna.