28.06.2018.

Štirinajsterica na evropsko prvenstvo v planine nad Skopjem

Štirinajsterica na evropsko prvenstvo v planine nad Skopjem

V nedeljo, 1.julija bo na planini Vodno, južno od Skopja, 17. Evropsko prvenstvo v gorskih tekih. Slovenijo bo v Republiki Makedoniji zastopalo 14 tekačev in tekačic. Letošnje prvenstvo je po lanske prvenstvu v Kamniku na Veliko planino s tekom navkreber znova po razporedu disciplin s tekom gor –dol.

Za EP v Makedoniji so na podlagi dosežkov na DP v Češnjicah pri članih na seznamu team Slovenia: Timotej Bečan, Miran Cvet, Gašper Bregar (vsi KGT Papež) in Matic Plaznik (Šmarnogorska naveza) pri članih, članice Jasmina Jelovšek (KGT Papež), Tina Kozjek, Ana Vrečar (obe TK Šmarnogorska naveza) in Tina Klinar, mladinci Nejc Uršič, Domen Avbelj (KGT Papež), Tine Hren (Šmarnogorska naveza) in mladinke Katja Podobnik (ŠD Tabor Žiri) , Nuša Mali (AK Domžale) in Sara Durn (ŠD Nanos Podnanos).

Glede na predhodne tekme, odhajam na EP v Skopje najbolje pripravljen do sedaj. TIMOTEJ BEČAN

Za EP je prijavljenih 83 članov, 72 članic, 54 mladincev in 46 mladink. Slednji tečejo 6 km dolg krog (-+ 365 m), starejši kategoriji dva kroga proti Krastovaru in nazaj (11 km, +- 700 m).

Miran Cvet je lani na Veliki planini reševal slovensko čast z 21.mestom.

Nuša Mali je letos na Mednarodnem mladinskem pokalu, največjem tekmovanju za mlajšo generacijo U18, pritekla 15.mesto. Najboljši dosežek v zadnjih petih letih na tem tekmovanju.

Gašper Bregar bo že enaindvajsetič član reprezentance na velikih tekmovanjih.

Novinci v reprezentanci (EP, SP) so Ana Vrečar, Domen Avbelj, Nuša Mali in Sara Durn.

»Glede na predhodne tekme, odhajam na EP v Skopje najbolje pripravljen do sedaj,« pravi Timotej Bečan, ki je preteklo nedeljo z izjemno dobim časom zmagal tudi na gorskem teku iz Trbiža na Višarje. »Zaradi tega sem v dneh pred tekmo sproščen in vem da sem opravil "domačo nalogo". Kljub temu vem, da na rezultat in uvrstitev vpliva mnogo dejavnikov, zato moram biti zbran vse do in tudi med samo tekmo. Moj potek tekme sem si nekako že vizualiziral v glavi in upam, da bom to realiziral.«