09.11.2019.

Timotej Bečan – Ambicije za svetovno so po dobrih nastopih narasle

Timotej Bečan – Ambicije za svetovno so po dobrih nastopih narasle

TIMOTEJ BEČAN PRED SP V ARGENTINI
Timotej Bečan je tudi v letošnji sezoni že pred vrhuncem mednarodne sezone svetovnim prvenstvom v Argentini upravičil sloves najboljšega gorskega tekača. V nizu tekem svetovnega pokala je končal na šestem mestu, kar je zagotovo lepa uveljavitev na mednarodni sceni. Tudi na posameznih tekmah se je z uvrstitvijo med deseterico, na finalu svetovnega pokala na Šmarni gori pa z uvrstitvijo na zmagovalni oder, zelo približal svetovni eliti.

Le na EP v Zermattu v Švici (29.mesto) mu zaradi specifične priprave na veliko nadmorsko višino ni uspelo po željah.

Kaj razmišlja pred odhodom v Argentino? »Ambicije so po nekaj zelo dobrih nastopih v septembru in oktobru vsekakor narasle, vendar me izkušnje učijo, da je na taka tekmovanja potrebno iti neobremenjeno. Uvrstitev je težko napovedovati, saj je konkurenca ostra, vsaka napaka pa se potencira. Letos bo po mojem mnenju ena izmed najbolj kvalitetnih tekem z vidika konkurence,« meni Bečan, lani že 24. na svetovnem prvenstvu v Andori, ko so tekli navkreber.

Letos je disciplina gor-dol. Da je tudi hitrosti v tem letu posvečal veliko pozornosti, kažejo tudi nastopi na ravninskih cestnih tekih. Na Ljubljanskem maratonu je na 21 kilometrov dosegel čas 1,09:51 (2.mesto), kar je zagotovo dober obet. »S pripravami na tekmo sem zelo zadovoljen. Verjamem, da imam v nogah dovolj raznolikih in kakovostnih treningov, da sem lahko miren glede "domače naloge". V kolikor se vse skupaj poklopi, bo to lep zaključek sezone. Vsekakor se zelo veselim nove preizkušnje,« dodaja Bečan, ki je za zgled mnogim kako si gradi 'ime' . Timotej Bečan že velja za malo blagovno znamko teka. In zagotovo so z njim kot promotorjem zadovoljni tudi v HOKA ONE ONE

Timotej Bečan je v nedeljo opravil še zadnjo generalko

V Villa la Angostura v Patagoniji bo klasična preizkušnja v petek, 15. februarja,  dolga bo 14 km z 754 m višinske razlike, kar brez poznavanja specifike terena kaže na dokaj hitro stezo.