15.05.2021.

Timotej Bečan balkanski prvak, Nuša Mali bronasta, ekipama srebro in bron

Timotej Bečan balkanski prvak, Nuša Mali bronasta, ekipama srebro in bron
balkansko prvenstvo v gorskih tekih
 
TIMOTEJ BEČAN BALKANSKI PRVAK, NUŠA MALI BRONASTA
 
Še dve ekipni kolajni; člani srebrni in mladinci bronasti
 
Balkansko prvenstvo v gorskih tekih je bilo znova zelo uspešno za slovensko reprezentanco. V Campulung Moldovenesc je Timotej Bečan pritekel naslov balkanskega prvaka. Na 11 kilometrov dolgi zahtevni progi, s strmimi vzponi in spusti, je zmagal s časom 57:22. Srebro in bron sta pritekla Romuna Leonard Mitrica in Viorel Andrei Palici, zaostala sta debelo minuto. Po romunskem se je na petem in šestem mestu nadaljeval slovenski paket – Miran Cvet je z leti izkušenj le za minuto zaostal za tretjeuvrščenim, 13 sekund za njim je bil tudi Gašper Bregar.
 
NUŠA MALI DO BRONA Z ZELO IZENAČIN TEKOM
Znova je z odličnim tekom presenetila Nuša Mali, ki je med članicami v prvi članski sezoni pritekla bronasto kolajno. Druga slovenska predstavnica Klara Ljubi je bila 14. Nuša Mali je bil klub desetim letom razlike v izkušnjah enakovredna Romunkama Monici Madaleni Florea in Ingrid Mutter, ki sta z prednostjo 34 oziroma 12 sekund pred Kamničanko, pritekli zlato in bron. Najhitrejša trojica je imela veliko prednost pred ostalimi.
 
ČLANI SREBRNI, MLADINCI BRONASTI
Na zelo zahtevni trasi gor dol, mladinski kategoriji sta tekli 5,9 kilometra dolg krog, članski dva, sta še dve kolajni za SLOVENIJO prispevali ekipi. Članska je po zaslugi petega mesta Mirana Cveta, šestega Gašperja Bregarja in 13. mesta Matica Plaznika osvojila drugo mesto. Mladinci Klemen Španring (7.mesto), Tim Breznikar (8.) in Maj Pritržnik (9.) so ob četrtem tekaču Maju Ficku (14.mesto) pritekli bronasto kolajno. Med mladinci so prevladovali Turki. Španring je za bronastim zaostal 1:32 minute.