13.05.2021.

V močni zasedbi na balkansko prvenstvo v Karpate

V močni zasedbi na balkansko prvenstvo v Karpate
slovenska reprezentanca bo nastopila na balkanskem prvenstvu
 
V MOČNI ZASEDBI V KARPATE
 
Deseterica slovenskih gorskih tekačev bo konec tedna tekmovala na balkanskem prvenstvu v gorskih tekih v Campulung Moldovenesc v Romuniji. Ob odpovedi številnih mednarodnih tekem je za najboljše vsaka priložnost, ki se ponudi za primerjavo, zelo dobrodošla. Pred kratkim so odpovedali že evropsko prvenstvo in mednarodni pokal mladih U18. Vsaka mednarodna tekma je tako lahko poseben izziv. 
 
Tudi, če je preizkušnja daleč na vzhodnih Karpatih, da je izvedba balkanskega prvenstva visela v zraku do zadnjih dni, da je logistika poti zahtevna in tudi pot s kombiji dolga (1100 km). Vsaka mednarodna tekma v teh razmerah šteje. Ob tem imajo v slovenski reprezentanci zadnje balkansko prvenstvo 2019, ki je bilo izvedeno v istem kraju, v dobrem spominu in motiva za udeležbo je bilo tako veliko več.
 
 
 
Deželo na sončni strani Alp bodo zastopali člani državni prvak Timotej Bečan, Miran Cvet, Gašper Bregar (5. na DP gor-dol v aprila Grižah) in Matic Plaznik (7.), članici podprvakinja Nuša Mali in Klara Ljubi (11.), ter mladinci prvak Klemen Španring, Tim Breznikar (3.), Maj Pritržnik in Maj Ficko (6.). Ekipo vodita Edvin Kosovelj in Robert Pritržnik.
 
Trasa proge je gor-dol. Sprva so pričakovali, da bo trasa enaka (podobna) kot na zadnjem prvenstvu le navkreber. Krog naj bi bil dolg 5,9 kilometra, člani in članice tečejo dva kroga.
 
 
Prvo sodelovanje slovenske reprezentance na balkanskem prvenstvu v gorskih tekih v Romuniji 2019 je prineslo kar tri kolajne. Mojca Koligar je pritekla zlato kolajno med članicami. Ob tem sta Tina Kozjek in Andreja Godec sta pritekli 11. in 12. mesto, kar je dopolnilo uspeh s srebrno ekipno kolajno za močno ekipo Turčije, Tudi moška članska ekipa je pritekla bronasto kolajno. Pritekli so jo Luka Kramarič (11. mesto) Aleš Žontar (12.) in Matic Plaznik (14.) in Tine Hren. Nuša Mali je med mladinkami pritekla 6., Nejc Uršič in Aljaz Luznar na robu deseterice kot 11. in 14.