03.07.2019.

Timotej Bečan pred Zermattom – Zaupam vase in v opravljeno delo

Timotej Bečan pred Zermattom – Zaupam vase in v opravljeno delo

Timotej Bečan je lani na evropskem prvenstvu v Skopju dosegel 13. mesto. Tako je presegel uspehe Mirana Cveta, ki je leta 2015 na Madieri pritekel 25. mesto, na Veliki planini 2017 pa je bil 21. Tek v Zermattu bo za najboljšega slovenskega gorskega tekača poseben izziv.

Timotej Bečan: »Že lani sem si to tekmo postavil kot prvi cilj sezone, saj bi mi glede na konfiguracijo proga morala ugajati. Zadnje tekme so pokazale, da sem dobro pripravljen. Na DP na Ratitovcu sem opazil, da imam še rezervo v strmini, zato so bili treningi v zadnjem mesecu usmerjeni predvsem v to smer. Po nekaj treningih v visokogorju z veliko višinskimi metri sem tako odpravil ta manjkajoči del in se s tem tudi malenkost adaptiral na višino, ki je tokrat največja skrb, saj je start tekme na okoli 1600 m. Časa za višinske priprave žal nimam, ampak se glede tega niti ne obremenjujem. Zaupam vase in v delo, ki sem ga v zadnjem mesecu vložil v priprave na tekmo ter tako mirno odhajam v boj. Letvice si ne postavljam previsoko, saj so me izkušnje naučile, da je bolje pričakovati manj in s tem presenetiti tako sebe kot tudi konkurenco. S pripravljenostjo sem zadovoljen, sedaj pa se moram telo tudi malo spočiti in akumulirati opravljeno delo.«

Za Bečana in Mirana Cveta je bil glavni mednarodni test 23. izvedba Katrinberglauf nad solnograškim Bad Ischlom. Na 3,8 kilometra dolgem strmem teku z višinsko razliko 943 metrov ju je prehitel le Eritrejec Abraham Filimon (31:20), Bečana za 49 sekund in Cveta sedem sekund več.

Evropsko prvenstvo (klik)