02.07.2022.

Timotej Bečan razočaran s 14. mestom na EP, mladinka Anka Novak 9.

Timotej Bečan razočaran s 14. mestom na EP, mladinka Anka Novak 9.
Evropsko prvenstvo v gorskih tekih
 
14. MESTO TIMOTEJA BEČANA, DEVETO MESTO MLADINKE ANKE NOVAK
 
Deveto mesto mladinke Anke Novak in 14.mesto Timoteja Bečana sta najboljša slovenska dosežka uvodnega dne evropskega prvenstva v gorskih v El Paso na Kanarskih otokih, Evropska atletska zveza ga je poimenovala 'off road Running Championships'.
Pomerili so se v disciplini “gor”, 8,85 km s skupaj 1000 m višinske razlike za člane, ter na 5,3 km s 790 m višinske razlike za mladinski kategoriji. Med člani je Bečan pritekel 14. in bil točno minuto za četrtim, Klemen Španring je bil 24. in Miran Cvet 27.
 
LE ZA VELESILAMI ATLETIKE
V ekipni konkurenci so bili na visokem 6. mestu. Slovenska trojka je bila za prvaki Italijani, ki so imeli tudi posamičnega  zmagovalca Maestrija, za Švicarji, domačini Španci, Britanci in Norvežani.
 
ČLANICE DEVETE MED EKIPAMI
Članice so pritekle  27., 34. in 38. mesto, to so dosežki Mojce Koligar, Varineje Drašler in Dominike Zupančič Valant.
 
 
 
Timotej Bečan o nastopu na svojih socialnih omrežjih 
  Bolan človek ima le eno željo, zdravi pa jih imamo milijon.
Tega se še kako zavedam, vendar sem vseeno zelo razočaran, da si nisem pritekel tistega, za kar menim, da sem sposoben. Včerajšnjo tekmo sem prespal, vendar sem še zelo jezen, besen. Ne morem pozabiti zapravljene priložnosti. Kar na jok mi gre…

Čeprav treniram neskončno rad, vložim v šport ogromno enega časa in energije, zato si želim, da bi lahko pokazal sad svojega dela.

Imel sem zelo lepo priliko in veliko sem stavil točno na to tekmo. Verjel sem, da lahko posežem zelo visoko. Po vseeno previdnem štartu začel pomikati naprej in v kontroliranem tempu kar nekaj časa preživel na čelu manjše skupine na 2. mestu, nato pa po polovici proge začel ugašati…

Praktično neprespana noč (vsega skupaj dobra ura spanja) in 15-urno vlačenje po avtomobilih, letališčih in avionih na dan pred tako veliko tekmo vsekakor ni optimalno. Opozoril sem, da bodo odločale malenkosti, in tudi so. In tukaj je bila narejena velika napaka. Vse sem dal od sebe in ni veliko manjkalo…
 

Želel bi si zavrteti čas nazaj, a po toči zvoniti je prepozno. Treba se bo pomiriti, spočiti in zbrati, saj je jutri na voljo še ena priložnost.
Značilnost trdnih je, da se po razočaranju znajo pobrati. Upam, da mi bo to v teh dveh dneh tudi uspelo.