29.06.2022.

Tekaška enajsterico na evropski tekaški ‘off-road’

Tekaška enajsterico na evropski tekaški ‘off-road’
Evropsko prvenstvo v gorskih tekih
ENAJSTERICA NA KANARSKIH OTOKIH
Po dveh letih odpovedi bo konec tedna na španskih Kanarskih otokih vendarle evropsko prvenstvo. V petek 2. julija se bodo na klasični preizkušnji gor z evropsko smetano pomerili Timotej Bečan, Miran Cvet, Klemen Španring, Varineja Drašler, Mojca Koligar in Dominika Zupančič Valant, ter mladinca Maj Pritržnik in Ana Novak. Vsi omenjeni bodo v nedeljo tekli tudi v disciplini gor/dol, na štartu pa se jim bo pridružil še Gašper Bregar.  Na sobotnem trailu bosta nastopila brat in sestra Marko in Petra Tratnik.
 

 članice: Mojca Koligar, Varineja Drašler, Dominika Zupančič Valant, Petra Tratnik, člani: Timotej Bečan, Miran Cvet, Klemen Španring, Marko Tratnik, Gašper Bregar, mladinke: Anka Novak, mladinci: Maj Pritržnik, v spremstvu sta: Edvin Kosovelj in Boštjan Novak

Foto – Mojca Koligar na EP na Veliki planini 2017 (foto Metod Močnik)
 
Gorski tekači se bodo zbrali na kanarskem otoku La Palma. Prvenstvo bo prvič potekalo v novem načinu, saj bodo pod enim imenom European Athletics Off-Road Running Championships združene dozdajšnje gorsko-tekaške in trail discipline. V petek, ko bo prvi uradni dan tekmovanja, bo potekal tek v disciplini “gor” (8,85 km in 1000 m višinske razlike za člane in 5,3 km ter 790 m višinske razlike za mladince), v soboto bo na sporedu trail (47 km in 2500 m vzponov in spustov), v nedeljo pa tek “gor-dol” (17,6 km in 850 m vzponov in spustov za člane in 5,4 km in 300 m vzponov in spustov za mladince).
 
– predstavitev na strani evropske atletske zveze (povezava)